M. Kidd: Το Brexit επηρεάζει το επενδυτικό κλίμα σε Κύπρο και Ευρώπη

Σε μια περίοδο, όπου οι συζητήσεις για το Brexit βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή τους, «είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για να προσπαθήσουμε να καταγράψουμε τις εξελίξεις». Αυτό τόνισε στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “The Proper English Breakfast”, που διοργάνωσε το πρωί ο όμιλος εταιρειών Consulco στο ξενοδοχείο Hilton, στη Λευκωσία, o Ύπατος Αρμοστης της Βρετανίας στην Κύπρο, Matthew Kidd.

«Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ερώτηση, που πρέπει να προσπαθήσουμε να απαντήσουμε εδώ, στην Κύπρο, καθώς στη λίστα με τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα επηρεαστούν περισσότερο από τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις και το αποτέλεσμα στο οποίο, τελικά, θα καταλήξουν, την πρώτη θέση κατέχει πιθανότατα το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ακριβώς από κάτω βρίσκονται η Ιρλανδία και η Κύπρος», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Kidd.
 
Διαβάστε ακόμα: Brexit και επενδύσεις στις επαφές CFA με φορείς της οικονομίας
 
Αναφερόμενος στην ανάγκη να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις στα πιεστικά ερωτήματα, που έχει δημιουργήσει η αβεβαιότητα η οποία περιβάλλει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, ο Βρετανός αξιωματούχος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «σε κάθε διαπραγμάτευση υπάρχουν δυο ακροατήρια: το δημόσιο ακροατήριο, αλλά και οι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται στην άλλη πλευρά του τραπεζιού». Έτσι, συμπλήρωσε, η κάθε πλευρά χρησιμοποιεί το δημόσιο βήμα για να στείλει τα κατάλληλα μηνύματα, με τα οποία θα μπορέσει να ασκήσει πιέσεις στην απέναντι πλευρά.
 
Μιλώντας στην κάμερα του INBusinessNews, ο Matthew Kidd υποστήριξε ότι οι εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι απόλυτα συνδεδεμένες με το επενδυτικό κλίμα όχι μόνο στη Βρετανία, αλλά και στην Κύπρο, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο. Παρατήρησε, δε, ότι το γεγονός αυτό κάνει τους επενδυτές να αναζητούν επίμονα απαντήσεις στα ερωτήματα, που δημιουργεί η διαδικασία του Brexit, και γι’ αυτόν τον λόγο το ΗΒ επιθυμεί διακαώς να ξεκινήσει τις συζητήσεις με τα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ, ώστε να ξεκαθαρίσουν όσο το δυνατόν συντομότερα τόσο οι όροι της αποχώρησης όσο και η μελλοντική σχέση μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Διαβάστε ακόμα: Κασιουρής: Σε πορεία ανάπτυξης η IronFX
 
«Ξεκινάμε από ένα σημείο όπου ολόκληρο το κανονιστικό πλαίσιο το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση έχτισε, κατά την τελευταία 40ετία, για τη ρύθμιση των κλάδων της βιομηχανίας, των υπηρεσιών, της γεωργίας, με τη συμμετοχή και του Ηνωμένου Βασιλείου, θα ξεκινήσει από το μηδέν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Kidd, τονίζοντας ότι η νέα σχέση μεταξύ ΕΕ και ΗΒ θα πρέπει να οικοδομηθεί επάνω σε πολύ ισχυρά θεμέλια.
 
Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ύπατου Αρμοστή της Βρετανίας στην Κύπρο, που παραχώρησε στο INBusiness TV, στο βίντεο που ακολουθεί.

Δειτε Επισης

Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου
Προβληματισμοί για άρση ορίων στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων