ΕΠΑ: Πρόστιμα στις εταιρείες πετρελαιοειδών

Πρόστιμα επέβαλε η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού προς τις εταιρείες πετρελαιοειδών σε σχέση με αυτεπάγγελτη έρευνα που διεξήγαγε για την περίοδο 2004-2006. 

Με ανακοίνωση της στο ΧΑΚ η Petrolina (Holdings) Public Ltd (PHL) σημειώνει πως η ΕΠΑ με επιστολή της ημερομηνίας 14.11.2017 έχει κοινοποιήσει την απόφαση της για επιβολή διοικητικού προστίμου στην PHL ύψους €5.707.723. 

Η ΕΠΑ επανεξέταζε από τον Δεκέμβριο του 2012 το αντικείμενο της αυτεπάγγελτης έρευνας που είχε διεξαγάγει σε σχέση, αφενός, με ισχυριζόμενη σύμπραξη μεταξύ των εταιρειών πετρελαιοειδών, περιλαμβανομένης της PHL, για καθορισμό των τιμών λιανικής εμπορίας ορισμένων πετρελαιοειδών και, αφετέρου, για ισχυριζόμενη σύμπραξη μεταξύ της PHL και των πρατηριούχων της για καθορισμό τιμών λιανικής πώλησης σε σχέση με την περίοδο Οκτωβρίου 2004 μέχρι Δεκεμβρίου 2006. Η επανεξέταση αυτή διενεργείτο ύστερα που η απόφαση της ΕΠΑ για επιβολή προστίμου σε σχέση με την πιο πάνω έρευνα ακυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο στις 25 Μαϊου 2011. Με απόφαση της ημερομηνίας 11 Αυγούστου 2017, η ΕΠΑ αποφάσισε σε σχέση με το πρώτο πιο πάνω θέμα, ότι δεν στοιχειοθετείται σύμπραξη μεταξύ των εταιρειών πετρελαιοειδών, περιλαμβανομένης της PHL, για καθορισμό τιμών λιανικής πώλησης. 

Η ΕΠΑ αποφάσισε περαιτέρω, σε σχέση με το δεύτερο πιο πάνω θέμα, ότι οι εταιρείες πετρελαιοειδών, περιλαμβανομένης της PHL, η κάθε μια ξεχωριστά, παραβίασαν το Νόμο λόγω σύμπραξης με τους αντίστοιχους πρατηριούχους τους για καθορισμό λιανικής τιμής πώλησης της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης και εζήτησε από την PHL την υποβολή των παραστάσεων της αναφορικά με πρόθεση της να επιβάλει διοικητικό πρόστιμο και η PHL ανταποκρίθηκε και υπέβαλε τις παραστάσεις της, εισηγούμενη, μεταξύ άλλων, ότι δεν εδικαιολογείτο, με βάση το Νόμο, η επιβολή προστίμου. Με την ως άνω απόφαση της ημερομηνίας 14.11.2017 η ΕΠΑ επέβαλε το προαναφερθέν πρόστιμο στην PHL. 

Η PHL σημειώνει πως χειρίζεται το θέμα για τις κατάλληλες ενέργειες σε συνεργασία με τους νομικούς της συμβούλους, με προοπτική να προσβάλει την απόφαση της ΕΠΑ στο αρμόδιο Διοικητικό Δικαστήριο.

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές