Αποζημιώσεις €7 εκατ σε γεωργούς για ζημιές του 2017

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως αποζημιώσει τους γεωργούς για ζημιές του 2017 με 7 εκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης. 
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Κουγιάλης είπε ότι το ποσό αυτό «είναι οφειλές που δεν μπορεί να καταβάλει ο ΟΓΑ και για αυτό και φέτος η Κυβέρνηση, το κράτος, αναλαμβάνουν να στηρίξουν και πάλι τους γεωργούς και με επιπλέον ένα επιπρόσθετο ποσό 2,5 εκατομμύρια ευρώ για ζημιές για το 2010 και το 2013». 
 
Ερωτηθείς εάν υπάρχουν αναδρομικά σε αυτό το ποσό, είπε ότι «πήγαμε αναδρομικά, ήταν παλιά αιτήματα των γεωργών μας».
 
Ερωτηθείς εάν ήταν διαθέσιμα τα κονδύλια αυτά, είπε ότι τα κονδύλια αυτά θα βγουν από τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό και τις εξοικονομήσεις του Υπουργείου Γεωργίας.
 
Σε ερώτηση αν υπάρχει εξέλιξη για τα αιτήματα των ψαράδων, είπε ότι «όσον αφορά τα αιτήματα των ψαράδων έχω αποφασίσει να μην προχωρήσει αυτή η ερευνητική άδεια που είχαμε πρόθεση να δώσουμε και θα δούμε πώς στο μέλλον θα γίνει αυτή η έρευνα που θέλει το Υπουργείο Γεωργίας να διενεργήσει».
 
Κληθείς να πει γιατί αναβάλλεται μια έρευνα και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο ίδιος ο Υπουργός ήταν πολύ έντονος στις τοποθετήσεις του, είπε ότι «ήμουν έντονος και έχω πει ότι αυτή η έρευνα δεν θα έθιγε σε καμία περίπτωση τα οικονομικά τους συμφέροντα. Οι ψαράδες ήταν πολύ έντονοι, ήθελαν χρόνο να συζητηθεί το θέμα, για αυτόν τον λόγο θα δούμε πώς θα γίνει αυτή η έρευνα στο μέλλον. Είχαν μια ανησυχία ότι υπήρχε η πρόθεση από το Υπουργείο για να αδειοδοτηθεί τρίτη τράτα στην παράκτια περιοχή της Κύπρου, πράγμα που δεν υφίσταται, χρειαζόμαστε χρόνο για να συζητήσουμε μαζί τους για να δούμε». 
 
Τέλος, σε ερώτηση αν έπαιξε ρόλο η προεκλογική περίοδος, είπε «όχι κανένα ρόλο δεν έπαιξε αυτό, αυτές οι δραστηριότητες δεν έχουν σχέση με τις εκλογές».
 

Δειτε Επισης

ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου
Προβληματισμοί για άρση ορίων στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων
Στα ταμεία του κράτους €608 εκ. από ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Τμήμα Φορολογίας
«Πράσινο» Βουλής για αγορά 30 ηλεκτρικών και 5 υβριδικών οχημάτων για αξιωματούχους
Με δύο τρόπους οι προαγωγές στο Δημόσιο το 2024-Καθοριστική η παρέμβαση της Νομικής Υπηρεσίας
Πλεόνασμα €918,7 εκ. το 2023-Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους
Αρνητικός ο ετήσιος ρυθμός μεγέθυνσης του ΣΠΟΔ τον Μάρτιο
Νέα προσπάθεια στη Βουλή για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών