Ζ. Αιμιλιανίδου: Πλήρη ενσωμάτωση των αναπήρων στην κοινωνία

Η πολιτική του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στον τομέα της κοινωνικής προστασίας και ενσωμάτωσης ατόμων με αναπηρίες στηρίζεται στις αρχές της διασφάλισης της ισότητας των ευκαιριών, της ίσης μεταχείρισης και της καταπολέμησης των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρίες, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου.
 
Σε χαιρετισμό της στο 19ο συνέδριο της Παγκύπριας Οργάνωσης Αποκατάστασης Αναπήρων, τον οποίο ανέγνωσε εκ μέρους της η Διευθύντρια του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίας, Χριστίνα Φλουρέντζου, η Υπουργός αναφέρει πως «ο δρόμος που οδηγεί στην πραγμάτωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους είναι αναπόφευκτα μακρύς και συχνά γίνεται και επίπονος».
 
Πρόσθεσε ότι «σημασία έχει η αναγνώριση τόσο των θετικών μας δράσεων και αποτελεσμάτων, όσο και των αδυναμιών μας, ώστε με συνεργασία και εποικοδομητικό πνεύμα να προχωρούμε προς τα εμπρός».
 
Η κ. Αιμιλιανίδου, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, είπε ότι «στο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναγνωρίζουμε και στηρίζουμε τη συνεισφορά του εθελοντικού κινήματος στον τομέα της παροχής προγραμμάτων που έχουν στόχο τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού».
 
Για το σκοπό αυτό, πρόσθεσε, επιχορηγούμε μέσω του «Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας για την παροχή Χορηγίας σε Οργανώσεις των Ατόμων με Αναπηρίες» προγράμματα για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού μας.
 
Για την Παγκύπρια Οργάνωση Αποκατάστασης Αναπήρων, η κ. Αιμιλιανίδου, είπε ότι  «η παρουσία της είναι έντονα αισθητή στη μικρή κοινωνία της Κύπρου και η συμβολή της είναι αδιαμφισβήτητα πολύ σημαντική στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών, στην επίτευξη υψηλότερου επίπεδου διαβίωσης για τους πολίτες με κινητικά προβλήματα και στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στον τόπο μας».
 
Κλείνοντας διαβεβαίωσε «ότι θα έχετε πάντα την προσωπική μου στήριξη και συμπαράσταση καθώς και τη στήριξη των επί μέρους Τμημάτων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για ένα καλύτερο, αξιοπρεπές μέλλον για τα άτομα που εξυπηρετείτε».
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης