MIG Vs Κύπρος: Πλησιάζει η ώρα της κρίσης

Τελεσίδικη απόφαση από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο στο Παρίσι στην προσφυγή της Marfin Investment Group εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας εκτιμά ότι θα υπάρξει μέχρι τέλος του 2017, η ίδια η MIG. H εν λόγω εκτίμηση διατυπώνεται στα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του 2017, με την Διοίκηση να θεωρεί ότι «υφίστανται καλές πιθανότητες να γίνει αποδεκτή η προσφυγή της επί της ουσίας, χωρίς να μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση ως προς το θέμα της αποζημίωσης που στην περίπτωση αυτή δύναται να επιδικασθεί».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα τα όσα διατυπώνονται στην έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου, κατά το διάστημα 06-09/03/2017 διεξήχθη στο Παρίσι η διαδικασία ακρόασης. Κατά τη διαδικασία αυτή έλαβαν χώρα οι αγορεύσεις των συνηγόρων των μερών, οι παρουσιάσεις των εμπειρογνωμόνων και η αντεξέταση τόσο των εμπειρογνωμόνων όσο και των μαρτύρων τους.

Διαβάστε ακόμα: Detlef Glow: Η Κύπρος στον διεθνή χάρτη επενδυτικών ταμείων

Εντός Μαΐου 2017 τα μέρη υπέβαλαν συμπληρωματικές γραπτές παραστάσεις απαντώντας σε συγκεκριμένα ερωτήματα του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Περαιτέρω, τα μέρη παρείχαν πρόσθετα στοιχεία προς υποβοήθηση του Δικαστηρίου και ενημέρωση για εξελίξεις σε επιμέρους ζητήματα σε συμμόρφωση με σχετική οδηγία του Δικαστηρίου. Όπως επισημαίνεται, δεν έχει προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος έκδοσης της απόφασης του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, η οποία, εκτιμά η Εταιρεία, πρέπει να αναμένεται πάντως μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε ακόμα: METRO AEBE: Νοέμβριο ξεκινούν εργασίες για το κατάστημα της Λεμεσού

Η προσφυγή
Αξίζει να επισημανθεί πως η MIG επέδωσε το 2013 «Ειδοποίηση Διαφοράς» προς την Κυπριακή Δημοκρατία βάσει της διαδικασίας που προβλέπεται από τη διμερή διεθνή σύμβαση σχετικά με την αμοιβαία προώθηση και προστασία των επενδύσεων μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος με ημερομηνία 30/03/1992, καθώς η Εταιρεία κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο 2007 μέχρι τον Ιούνιο 2011 προέβη, όπως αναφέρει, σε συνολική επένδυση κεφαλαίων ύψους €824 εκατ. στη «Λαϊκή Κυπριακή Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ.» 

Με την Ειδοποίηση Διαφοράς, η Εταιρεία απαιτούσε την πλήρη αποκατάσταση των δυσμενών συνεπειών, υλικών και άυλων, που έχει υποστεί από τις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά την τραπεζική κρίση.

Διαβάστε ακόμα: Η προέλευση του καφέ – μύθοι και εκδοχές

Δειτε Επισης

Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»