CIPA: Δείπνο πολλών αστέρων στη Μόσχα

Την αφρόκρεμα της ρωσικής επιχειρηματικής κοινότητας σε ένα τραπέζι κατάφερε να μαζέψει ο CIPA (Invest Cyprus), ο οποίος διοργανώνει επιχειρηματικό δείπνο στο ξενοδοχείο Ritz Carlton στη Μόσχα, στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου.

Στο δείπνο θα παραστούν πέραν των 60 σημαντικότερων Ρώσων επιχειρηματιών διεθνώς, ενώ από κυπριακής πλευράς θα υπάρξει συμμετοχή 15 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Αναστασιάδη, στελεχών του CIPA και των επικεφαλής των τεσσάρων μεγαλύτερων ελεγκτικών οίκων (Big Four).

Την εκδήλωση θα καλωσορίσει ο Πρόεδρος του CIPA, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Στη συνέχεια, η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού, Νατάσα Πηλείδου, θα αναλύσει το επενδυτικό κλίμα στην Κύπρο, δίνοντας έμφαση στις προοπτικές περαιτέρω οικοδόμησης και σύσφιξης σχέσεων με τη Ρωσία την επόμενη δεκαετία, όπως επίσης και τις εξελίξεις που αφορούν στις νέες μεγάλες ρωσικές επενδύσεις στην εγχώρια αγορά.

Ο Πρόεδρος του CIPA, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, σχολίασε στο InBusinessNews πως κατά τη διάρκεια του δείπνου, οι Ρώσοι επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν απαντήσεις για οποιαδήποτε απορία έχουν όσον αφορά σε ενδεχόμενες επενδύσεις στην Κύπρο.
 
«Έχουν επιλεγεί με πολύ αυστηρά κριτήρια οι προσκεκλημένοι στο κλειστού τύπου δείπνου, εφάμιλλο του οποίου δεν έχει ξαναγίνει μεταξύ των δύο χωρών», εξήγησε ο κ. Αγκαστινιώτης. 

Παράλληλα, τόνισε ότι θα παρουσιαστεί το όραμα της Κύπρου για τις σχέσεις με τη Ρωσία την επόμενη δεκαετία στους κορυφαίους Ρώσους επιχειρηματίες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα εκφράσουν τις θέσεις τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλους αρμόδιους φορείς.
 
Το δείπνο θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη ρωσική πρωτεύουσα. 

Δειτε Επισης

Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών