Αγία Νάπα: Έως €50,000 ο συμμετοχικός προϋπολογισμός

Τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί από τον κάθε ενδιαφερόμενο αναφορικά με την εφαρμογή του συμμετοχικού προϋπολογισμού στην Αγία Νάπα, ανακοίνωσε ο Δήμος. 

Η διαδικασία ακολουθεί τις πρόσφατες εξαγγελίες του Δημάρχου για την εφαρμογή του συμμετοχικού προϋπολογισμού στο Δήμο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για αποπληρωμή των εγγυημένων δάνειων. 

«Η ενέργεια αυτή θα δημιουργήσει ρευστότητα στην Αγία Νάπα η οποία θα επιστρέφεται στους δημότες με την μορφή έργων ανάπτυξης που θα επιλέγουν οι ίδιοι και θα εντάσσονται στον προϋπολογισμό», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αγίας Νάπας.
 
Προστίθεται ακόμα ότι «δικαίωμα για υποβολή προτάσεων θα έχουν μόνο οι δημότες και οργανωμένα σύνολα της Αγίας Νάπας», ενώ για κάθε πρόταση που θα υποβάλλεται ο μέγιστος προϋπολογισμός πρέπει να ανέρχεται μέχρι τα €50,000.

Κάθε πρόταση θα πρέπει να είναι αναλυτική και εμπεριστατωμένη με ανάλυση του κόστους και του προϋπολογισμού, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας.

Οι προτάσεις που τηρούν τα κριτήρια θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο για να δοθεί η δυνατότητα στους δημότες να τις ιεραρχήσουν  και να ψηφίσουν την πρόταση της επιλογής τους. Στη συνέχεια όλα τα στοιχεία θα προωθηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη των τελικών αποφάσεων, προσθέτει ακόμα ο Δήμος.

Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν γραπτώς και να βρίσκονται στο κιβώτιο προσφορών του Δήμου μέχρι τις 2 το μεσημέρι της 5ης Νοεμβρίου 2017.
 
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η διαδικασία προχωρεί κανονικά και οι δημότες θα έχουν ενεργή συμμετοχή στα προγραμματιζόμενα έργα ανάπτυξης, αφού με τον τρόπο αυτό τους δίνεται η δυνατότητα αρχικά να προτείνουν και στη συνέχεια να επιλέξουν το δικό τους έργο».
 
Καταληκτικά σημειώνεται ότι ο Γιάννης Καρούσος εξέφρασε ακόμα τη βεβαιότητα ότι οι δημότες θα ανταποκριθούν θετικά στο κάλεσμα του Δήμου Αγίας Νάπας και θα υποβάλουν τις προτάσεις τους οι οποίες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους