Μόλις στο ένα τρίτο η υλοποίηση των αναπτυξιακών δαπανών

Χαμηλό είναι το ποσοστό υλοποίησης των αναπτυξιακών δαπανών με βάση τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2017, καθώς με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Γενικό Λογιστήριο, μέχρι τον Αύγουστου δαπανήθηκαν €260,4 εκατ. από τις προϋπολογιζόμενες δαπάνες ύψους €788,9 εκατ. με το ποσοστό υλοποίηση να αγγίζει μόλις το 33%.

Ακόμη χαμηλότερο είναι το ποσοστό υλοποίησης των κεφαλαιουχικών δαπανών το οποίο μέχρι τον Αύγουστο ανήλθε στο 28% με το σύνολο των δαπανών να ανέρχεται στα €157,5 εκατ., ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό υλοποίησης με 57% κατέχει  η Αγορά Άλλων Στοιχείων Ενεργητικού. Σε απόλυτους αριθμούς, η μερίδα του λέοντος (€31,98 εκατ.) έχει δαπανηθεί για την Αγορά Γης και Κτηρίων.
Σε ό,τι αφορά τις γενικές δαπάνες το ποσοστό υλοποίησης ανήλθε στο 57% μέχρι τον Αύγουστο, ενώ από τα Υπουργεία, το μεγαλύτερο ποσοστό υλοποίησης του προϋπολογισμού έχουν το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με ποσοστό υλοποίησης 68% και το Τμήμα Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών με επίσης 68%. Το μικρότερο ποσοστό υλοποίησης έχει η Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης (Ε.Π.Σ.Α .) με 9%.

Διαβάστε ακόμα: Λεμεσός χειμώνα – καλοκαίρι

Μεγαλύτερο ποσοστό υλοποίησης για τα έσοδα
Το σύνολο των Γενικών Εσόδων ανερχόταν το οκτάμηνο στα €4,06 δισ. σε σχέση με €6,05 δισ. που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2017 και συνολικό βαθμό υλοποίησης 67%.

Το μεγαλύτερο ποσοστό υλοποίησης έχουν τα Ενοίκια, Δικαιώματα και Άλλοι Πρόσοδοι με €235 εκατ. για το οκτάμηνο σε σχέση με €176,1 εκατ. που προβλέπονταν στον προϋπολογισμό και ποσοστό υλοποίησης 133% και οι Πωλήσεις Παγίων με έσοδα €2,3 εκατ. και ποσοστό υλοποίησης 133%.

Τα έσοδα από άμεσους φόρους ανήλθαν στα €1,4 δισ. μέχρι τον Αύγουστο και τα έσοδα από τους έμμεσους φόρους ανήλθαν στα €2,02 δισ.
 

Διαβάστε ακόμα: Καζίνο: €2,5 εκατ. στα κρατικά ταμεία τα πρώτα 4 χρόνια

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου