ΟΑΥ: Δημόσια διαβούλευση για κανονισμούς εισφορών στο ΓεΣΥ

Σε δημόσια διαβούλευση προχωρεί ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) για τα προσχέδια δύο κανονισμών που αφορούν τις εισφορές, συμπληρωμές και συνεισφορές καθώς και τη διαδικασία είσπραξης καταβολής και παρακράτησης των εισφορών στο ΓεΣΥ.

«Σκοπός των περί Γενικού Συστήματος Υγείας (συμπληρωμή, μέγιστη συμπληρωμή, συνεισφορά Ι και συνεισφορά ΙΙ) Κανονισμών του 2017 είναι ο καθορισμός των περιπτώσεων και το ύψος της συμπληρωμής, δηλαδή του ποσού που ο δικαιούχος του ΓεΣΥ καταβάλλει κατά τη λήψη υπηρεσιών φροντίδας υγείας, της μέγιστης συμπληρωμής, δηλαδή του μέγιστου συνολικού ποσού  που δύναται ο δικαιούχος του ΓεΣΥ να καταβάλει κατά τη διάρκεια ενός έτος, της συνεισφοράς Ι, δηλαδή του ποσού που ο δικαιούχος του ΓεΣΥ καταβάλλει μετά από απευθείας πρόσβαση σε ειδικό ιατρό, της συνεισφοράς ΙΙ, δηλαδή του ποσού που ο δικαιούχος του ΓεΣΥ καταβάλλει για τη λήψη φαρμακευτικών προϊόντων ή/και ιατροτεχνολογικών προϊόντων και υγειονομικών ειδών πέραν της δαπάνης που καλύπτει ο Οργανισμός», σημειώνει ο ΟΑΥ σε ανακοίνωσή του.
 
Τονίζεται επίσης ότι «σκοπός των περί Γενικού Συστήματος Υγείας (Διαδικασία είσπραξης, καταβολής και παρακράτησης των εισφορών) Κανονισμών του 2017 είναι ο καθορισμός της διαδικασίας είσπραξης,  καταβολής και παρακράτησης των εισφορών». 
 
Τα προσχέδια των Κανονισμών βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, εδώ.

Γραπτές απόψεις, σχόλια, εισηγήσεις ή/και παρατηρήσεις, συνεχίζει η ανακοίνωση, μπορούν να αποσταλούν μέχρι τις 02 Οκτωβρίου 2017 στη διεύθυνση Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, Τ.Θ. 26765, 1641 Λευκωσία, μέσω τηλεομοιότυπου στον αριθμό 22 875021 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου hio@gesy.org.cy.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους