Μ. Δημητριάδης: Ενδιαφέρον βρετανικών ναυτιλιακών εταιρειών για μεταφορά έδρας στην Κύπρο

Πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των επαφών του στο Λονδίνο δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, ο οποίος επισκέφθηκε τη βρετανική πρωτεύουσα με αφορμή τη Διεθνή Εβδομάδα Ναυτιλίας. 

Στο περιθώριο της διάσκεψης ο κ. Δημητριάδης είχε συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Κιτάκ Λιμ, τον Υπουργό Μεταφορών της Βρετανίας Κρις Γκρέιλινγκ, τον Υφυπουργό αρμόδιο για ναυτιλιακά θέματα Τζον Χέις και τον Υφυπουργό Μεταφορών στη Βουλή των Λόρδων λόρδο Κάλαναν.

Είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί ξεχωριστά με τους ομολόγους του από τη Μάλτα και την Ελλάδα, όπως επίσης και με διάφορους άλλους παράγοντες της διεθνούς ναυτιλίας που συνέρρευσαν στο Λονδίνο από τη Δευτέρα για τη ναυτιλιακή εβδομάδα.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης είπε ότι παρέστη σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση για τη διεθνή ναυτιλία που παρείχε την ευκαιρία τόσο της προώθησης της Κύπρου ως ναυτιλιακού κέντρου, όσο και της συζήτησης με τους Βρετανούς και άλλους ομολόγους του επί θεμάτων διμερούς ναυτιλιακής συνεργασίας και συντονισμού. Με τους Βρετανούς συζητήθηκαν επίσης θέματα αεροπλοΐας και Brexit. Με τον κ. Λιμ συζήτησε θέματα που αφορούν τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

Απαντώντας σε ερώτημα του ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Μεταφορών σημείωσε ότι επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά η μεγάλη σημασία που αποδίδεται στην Κύπρο από το διεθνή ναυτιλιακό κόσμο ως μία από τις τρεις μεγαλύτερες ναυτιλιακές δυνάμεις στην ΕΕ και ως μία χώρα «που μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως συνδετικός κρίκος μεταξύ του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού και της ΕΕ».

Όσον αφορά τις προοπτικές που ενδεχομένως ανοίγονται προς αξιοποίηση από την κυπριακή ναυτιλία ενόψει του Brexit, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι αυτό είναι κάτι που θα φανεί όσο περνά ο καιρός και αφού πρώτα ξεκαθαριστούν κάποια σημεία. Επιβεβαίωσε πάντως ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την Κύπρο από κάποιες εταιρείες του ναυτιλιακού τομέα στο Λονδίνο που βρίσκονται σε αναζήτηση ενδεχόμενης εναλλακτικής παράλληλης βάσης στην ΕΕ για την περίοδο μετά από την έξοδο της Βρετανίας από την ενωμένη Ευρώπη.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις επαφές που είχα στο Λονδίνο, καθώς είδα να τονίζεται η σημασία της Κύπρου ως ναυτιλιακού έθνους», συνόψισε ο κ. Δημητριάδης.

Ο Υπουργός Μεταφορών αναχώρησε από τη βρετανική πρωτεύουσα το πρωί της Παρασκευής με προορισμό το Αμβούργο, όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση στο λιμάνι με τον Πρόεδρο της εταιρείας Eurogate που διαχειρίζεται τον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι της Λεμεσού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους