Καρούσος: Αναγνωρίζεται ο ρόλος της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου

Η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη έχει αποδείξει ότι αναγνωρίζει το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην κυπριακή οικονομία η Αγία Νάπα και γενικά η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, δήλωσε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος.

Σε γραπτή του ανακοίνωση με αφορμή την εξαγγελία νέων έργων στην Αγία Νάπα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Γιάννης Καρούσος χαιρέτισε την εξαγγελία νέων έργων και εξέφρασε ευχαριστίες τόσο προς τον Νίκο Αναστασιάδη όσο και στους Υπουργούς για τη συνεχή και έμπρακτη στήριξη προς την Επαρχία Αμμοχώστου και ιδιαίτερα προς την Αγία Νάπα.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι «το σύνολο του προϋπολογισμού των έργων για την Επαρχία Αμμοχώστου  συμπεριλαμβανομένων και των μαρίνων στην Αγία Νάπα και τον Παραλίμνι ξεπέρασαν τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Με την ολοκλήρωση των έργων αυτών  μπαίνουν οι βάσεις για την ύπαρξη τουρισμού ολόκληρο το χρόνο».

Διαβάστε ακόμα: Νέα έργα €33,4 εκατ. για την ελεύθερη Αμμόχωστο
 
Την ίδια ώρα, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας «σημείωσε τα θετικά από σημαντικές πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης όπως το αστικό κέντρο, η φιλελευθεροποίηση των πτήσεων, τα τουριστικά πολεοδομικά κίνητρα, τη σύνδεση δημοσίων συγκοινωνιών με τα αεροδρόμια αλλά και την θετική ροσέγγιση της κυβέρνησης να είναι θετική στη δημιουργία  ιδιωτικού Πανεπιστημίου στην ελεύθερη Αμμόχωστο».
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι ο κ. Καρούσος σημείωσε πως «η ρευστότητα που θα αποκτηθεί λόγω της αποπληρωμής των δανείων των Δήμων, θα επιστραφεί στους δημότες υπό μορφή έργων ανάπτυξης και μάλιστα με τη δική τους συμμετοχή. Οι δημότες θα επιλέγουν το έργο που θα ενταχθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου και θα είναι στο ύψος της δόσης που θα εξοικονομηθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, η  Κυβέρνηση «έχει αποδείξει με τον πιο έμπρακτο τρόπο για ακόμη μία φορά ότι αναγνωρίζει το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην κυπριακή οικονομία η Αγία Νάπα και γενικά η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγγειλε σήμερα στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου, νέα έργα για τους Δήμους και τις Κοινότητες της επαρχίας Αμμοχώστου». 

Για την Αγία Νάπα ο ΠτΔ εξήγγγειλε την επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Νάπας , δαπάνης ύψους 220 χιλιάδων ευρώ, την ανέγερση αναψυκτηρίου στην τοποθεσία Κόννοι, του Εθνικού Δασικού Πάρκου Κάβο Γκρέκο κόστους 170 χιλιάδων ευρώ, τον εμπλουτισμό των τεχνητών υφάλων στη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή Αγίας Νάπας, δαπάνης ύψους 300 χιλιάδων ευρώ, την διάθεση ποσού ύψους 300 χιλιάδων ευρώ για την αναβάθμιση/συντήρηση του ποδηλατόδρομου από Αγία Νάπα προς Κάβο Γκρέκο και την χρηματοδότηση κατά 50% της μελέτης του Δήμου Αγίας Νάπας, εκτιμώμενης δαπάνης ύψους 200 χιλιάδων ευρώ, για την αντιμετώπιση της διάβρωσης της παραλίας Πανταχού παρά το αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Νάπας.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους