Αποκαταστάθηκε η παραλία Ασπρόκρεμμος

Αποκαταστάθηκε η παραλία Ασπρόκρεμμός, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Γεωργίας,  τονίζοντας ότι με την ανάκληση της άδειας και τον τερματισμό των δραστηριοτήτων που προγραμματίζονταν εν όψει γάμου στο ξενοδοχείο Άνασσα,, αποφεύχθηκε η δημιουργία περιβαλλοντικής ζημιάς στην παραλία σε περίοδο ωοτοκίας των θαλάσσιων χελώνων.

όπως τονίζεται, με τη συνεργασία των Τμημάτων Περιβάλλοντος, Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών και Δασών διενεργήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι κατά τη διάρκεια της αποξήλωσης της εξέδρας. «Η όλη αλλοίωση που επέφερε η χρήση μηχανημάτων στην ακτή, αποκαταστάθηκε μετά από τις σημερινές εργασίες με χειρονακτικά μέσα υπό την επίβλεψη των Τμημάτων και του Επάρχου», προστίθεται. 

Διαβάστε ακόμα: "Έσοδα εκατομμυρίων και εν δυνάμει επενδυτές από το γάμο του Ρώσου"

Τονίζεται ότι έγιναν έλεγχοι από το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών στην εν λόγω παραλία και έδειξαν ότι δεν υπήρχαν φωλιές θαλάσσιων χελωνών κάτω από την εξέδρα, ενώ οι φωλιές που βρίσκονται σε παρακείμενα σημεία δεν επηρεάστηκαν από τις εργασίες κατασκευής της εξέδρας. 

Επιπρόσθετα, μετά από δειγματοληψία από λειτουργούς του Τμήματος Περιβάλλοντος, διαπιστώθηκε ότι δεν έγινε μεταφορά και εναπόθεση άμμου ή χώματος ή άλλου υλικού πάνω στην παραλία στα πλαίσια των σχετικών εργασιών στην ακτή. 

Τα τμήματα του Υπουργείου θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την εξέλιξη του θέματος για να διασφαλίσουν την προστασία των σημείων φωλεοποίησης των θαλάσσιων χελωνών.
 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους