"Έσοδα εκατομμυρίων και εν δυνάμει επενδυτές από το γάμο του Ρώσου"

Γραπτή δήλωση στην οποία δίνει την δική του εκδοχή για τον γάμο της κόρης του Ρώσου επιχειρηματία στο Ανασσα εξέδωσε ο πρώην Βουλευτής Κυριάκος Τυρίμος, ο οποίος σημειώνει ότι γνωρίζει την οικογένεια εδώ και 25 χρόνια και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να παρθεί η απόφαση να γίνει ο γάμος στο νησί μας, με σκοπό να προβληθεί διεθνώς αλλά και στο να έρθει και ξένο συνάλλαγμα στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει ο κ. Τυρίμος, ο οποίος και παρευρέθηκε στο γάμο, ο Ρώσος επιχειρηματίας και η οικογένεια του ζούσαν  μέχρι και το 2012 στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό, όπου μεγάλωσαν και οι κόρες του. Τα τελευταία χρόνια ζουν στην Ελβετία και η οικογένεια δραστηριοποιείται διεθνώς και  έχει γραφεία τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Αγγλία, Ελβετία, Ρωσία και αλλού.

Σύμφωνα με τον κ.Τυρίμο, η οικογένεια γνωρίζει την περιοχή του Ακάμα στην οποία έκανε τις διακοπές της  όταν ζούσαν στην Κύπρο και επισκέφθηκε το νησί μας αρχές του καλοκαιριού, συζήτησε με τους υπευθύνους του ξενοδοχείου και έθεσαν κάποια αιτήματα  τα οποία και έγιναν αποδεκτά. Επίσης, αναφέρει, ζητήθηκε και δόθηκε σχετική άδεια από την Έπαρχο Πάφου.  

Ο κ. Τυρίμος αναφέρει ότι ο γάμος διήρκεσε τρεις μέρες, ξοδεύτηκαν εκατομμύρια ευρώ και κάποιοι εκ των ξένων καλεσμένων εξέφρασαν και την επιθυμία να επενδύσουν στην Κύπρο.

"Η εξέδρα για την οποία έγινε τόσος σάλος θα στηνόταν στο χώρο όπου καθημερινά είναι τοποθετημένα τα κρεβατάκια και οι ομπρέλες του ξενοδοχείου, οπότε καμιά περιβαλλοντική καταστροφή δεν έγινε.Και αφού όπως αναφέρουν όλες οι περιβαλλοντικές οργανώσεις η περιοχή είναι περιοχή Natura, γιατί  δόθηκε άδεια να κτιστεί εκεί το συγκεκριμένο ξενοδοχείο;Γιατί η έπαρχος αφού έδωσε την άδεια και έγιναν όλες οι διευθετήσεις, την τελευταία στιγμή την αναίρεσε;", διερωτάται ο κ. Τυρίμος.

Θέτει επίσης κάποια ερωτήματα προς τους περιβαλλοντιστές όπως για παράδειγμα γιατί δεν ενοχλήθηκαν από τις τόσες παραβιάσεις που έχουν γίνει σε όλη τη περιοχή, από την περιοχή του Πωμού μέχρι και τα Λουτρά της Αφροδίτης όπου κτίστηκαν παράνομα υποστατικά, σπίτια, επαύλεις, διαμερίσματα.

"Γιατί δεν είχαν την ίδια ευαισθησία όταν καιγόταν το δάσος της Αργάκας και να τρέξουν να βοηθήσουν ή έστω μετά να βοηθήσουν στην αναδάσωση ; Η προβολή που έγινε για το νησί μας στο εξωτερικό, είναι αμελητέα  ;Θεωρώ ότι κάποια πράγματα τα οποία θα έχουν γενικό όφελος για τον τόπο μας πρέπει να αντιμετωπίζονται με περισσότερη σοβαρότητα", καταλήγει ο πρώην Βουλευτής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους