Στο επίκεντρο ξένων επενδυτών η Κύπρος

Άνευ προηγουμένου αποδεικνύεται το ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτών από 25 και πλέον χώρες για συμμετοχή στο 2o Cyprus International Investors Summit που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα 11-13 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό, καθώς αποτελεί πέραν των 100 θεσμικών επενδυτών που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών που καταπιάνονται με επενδύσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή.
Οι 100 και πλέον σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο στον τομέα της Ανάπτυξης Γης και συγκεκριμένα για 17μεγαλεπήβολα αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Τους ξένους επενδυτές θα καλωσορίσει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης το βράδυ της Δευτέρας στη Λεμεσό στο πλαίσιο networking cocktail, ενώ οι επίσημες εργασίες του συνεδρίου θα γίνουν την Τρίτη με τον πρόεδρο του Invest Cyprus Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη να απευθύνει χαιρετισμό.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης θα αναλύσει την κατάσταση και τις προοπτικές της κυπριακής Οικονομίας, ενώ ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Μιχάλης Σοφοκλέους θα αναπτύξει ενώπιον των επενδυτών τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν και έπονται στην κυπριακή Οικονομία. 

Από την πλευρά της, η Γενική Διευθύντρια του Invest Cyprus Νατάσα Πηλείδου θα παραθέσει τους σημαντικότερους λόγους γιατί ξένοι επενδυτές θα πρέπει να επενδύσουν στην Κύπρο. 

Διαβάστε ακόμα: Αρχιεπισκοπή: Διεκδικεί την ιδιοκτησία του Capital Coast Resort
 

Τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον

Πάντως, μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται είναι τεράστιο για συμμετοχή στο διεθνές επενδυτικό συνέδριο καθώς ο αριθμός ξεπερνά τους 100 αντιπροσώπους που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα των επενδυτικών υπηρεσιών στο εξωτερικό όπως, τραπεζικά ιδρύματα, επενδυτικά ταμεία, διεθνή δικηγορικά γραφεία, γραφεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων… ακόμη και ιδιώτες θεσμικούς επενδυτές.

Οι συμμετέχοντες αναμένεται να προσέλθουν στην Κύπρο από όλες τις ηπείρους και από χώρες όπως Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Κίνα, Κύπρο, Καναδά, Λίβανο, Κουβέιτ, Ουκρανία, Ελβετία, Νότιο Αφρική, Γεωργία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γρενάδα, Σλοβακία, Μάλτα και Ιράν.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συνέδριο οργανώνεται από την ΙΜΗ για λογαριασμό του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus). 
Πλατινένιοι Χορηγοί: Τράπεζα Κύπρου, δικηγορικό γραφείο Λουκή Παπαφιλίππου & Σία ΔΕΠΕ, RCB Bank, Συγκρότημα Ελληνικής Τράπεζας.
Χρυσοί Χορηγοί: Deloitte, EY Κύπρου, PwC Κύπρου, δικηγορικό γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος & Σία ΔΕΠΕ
Αργυροί Χορηγοί: cdb bank, Chetcuti Cauchi, δικηγορικό γραφείο Κινάνης.

Διαβάστε ακόμα: Στο «κόκκινο» οι προπαραγγελίες για το Galaxy Note 8

Δειτε Επισης

Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»