Μετακινούνται τα γήπεδα αντισφαίρισης από το αρχαίο λιμάνι Λάρνακας

Μετακινούνται από το χώρο όπου βρίσκονται σήμερα τα γήπεδα αντισφαίρισης στη Λάρνακα προκειμένου να αξιοποιηθεί ο χώρος για ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού της πόλης.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά από πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, λήφθηκε απόφαση για τη διάθεση του απαραίτητου κονδυλίου, ύψους 900 χιλιάδων ευρώ, για μετακίνηση των γηπέδων αντισφαίρισης από το χώρο όπου βρίσκονται σήμερα στη Λάρνακα.

"Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό ήταν ένα πάγιο αίτημα της Λάρνακας, να μετακινηθούν τα γήπεδα αντισφαίρισης έτσι ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί ο χώρος εκεί για ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού, το οποίο βρίσκεται πίσω από το επαρχιακό μουσείο της Λάρνακας.
Πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη, διότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να εμπλουτίσουμε το τουριστικό προϊόν της Λάρνακας με την ανάδειξη αυτού του αρχαίου λιμανιού", είπε ο κ. Δημητριάδης.

Πρόσθεσε πως "εμείς ως Υπουργείο Μεταφορών και το Τμήμα Αρχαιοτήτων έχουμε τα απαραίτητα κονδύλια για να μπορέσει, σε συνεννόηση μαζί με αυτούς που θα κάνουν τις ανασκαφές, να προχωρήσει άμεσα η ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού μόλις μετακινηθούν τα γήπεδα οπόταν αυτό πιστεύω είναι μια θετική εξέλιξη".

Ερωτηθείς για το κονδύλι για το οποίο υπήρξε απόφαση από το Υπουργικό και το χρόνο που θα χρειαστεί για τη μετακίνηση, ο κ. Δημητριάδης είπε πως το κονδύλι ανέρχεται στα 900 χιλιάδες ευρώ και σημείωσε πως η μετακίνηση μπορεί να αρχίσει άμεσα.

"Θα πρέπει να γίνει ο απαραίτητος σχεδιασμός. Εχουν γίνει ενέργειες και σχεδιασμός από τον ΚΟΑ, διότι το κονδύλι θα διατεθεί από τον ΚΟΑ για τη μετακίνηση των γηπέδων, οπόταν εγώ θεωρώ ότι μπορούν να αρχίσουν άμεσα οι ενέργειες για τη μετακίνηση των γηπέδων. Ελπίζω ότι μέσα σε ένα διάστημα μεγίστου ενός χρόνου θα μπορέσουν να μετακινηθούν τα γήπεδα", πρόσθεσε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε πως όσον αφορά το θέμα των ανασκαφών υπάρχει ήδη συμφωνία με γαλλική αποστολή που είναι έτοιμη να αρχίσει τις ανασκαφές μόλις μετακινηθούν τα γήπεδα. Και βάσει της σημερινής εξέλιξης θα προγραμματιστούν και κάποιες ημερομηνίες, ανέφερε.

Ερωτηθείς αν θα διατεθεί και κάποιο ποσό για τοπιοτέχνηση, ο Υπουργός Μεταφορών απάντησε: "Βεβαίως. Ολα αυτά θα είναι στον προϋπολογισμό του Τμήματος Αρχαιοτήτων. Θα χρειαστεί να διατεθεί και εκεί ένα αρκετά μεγάλο ποσό. Υπάρχει και κάποιο κονδύλι όσον αφορά την ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού. Ολα αυτά θα γίνουν και σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας, ο οποίος έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσον αφορά αυτή την εξέλιξη".

Ως προς το πού θα πάνε τα γήπεδα αντισφαίρισης, ο κ. Δημητριάδης είπε πως υπάρχει προκαθορισμένος χώρος στον οποίο θα μετακινηθούν.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών