ΧΑΚ: Διαγράφονται οι τίτλοι της Sea Star Capital

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοινώνει, ότι αφού έλαβε την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, θα προχωρήσει με τη διαγραφή των τίτλων της εταιρείας Sea Star Capital Plc από τη Ρυθμιζόμενη Αγορά του ΧΑΚ, σύμφωνα με την εξουσία του παρέχει το Άρθρο 178(1) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, για το λόγο ότι έχουν εκλείψει οι προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς επί των τίτλων της εν λόγω εταιρείας και δεν τηρούνται σημαντικές συνεχείς ή περιοδικές υποχρεώσεις της, έτσι ώστε να τίθενται σε κίνδυνο τα συμφέροντα των επενδυτών ή και η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς του Χρηματιστηρίου.

Ειδικότερα κατά τη λήψη της απόφασης αυτής, λήφθηκαν υπόψη τα ακόλουθα:

i.    Σύμφωνα με την Ετήσια Οικονομική Έκθεση της Εταιρείας για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2016, η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 28 Απριλίου 2017, η συνέχιση της λειτουργίας της Εταιρείας ως δρώσα οικονομική μονάδα δεν είναι εφικτή και οι οικονομικές καταστάσεις ετοιμάστηκαν στη βάση εκκαθάρισης.
ii.    Το γεγονός ότι η εταιρεία δεν έχει προβεί σε έκδοση και δημοσιοποίηση της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης της, για την περίοδο που έληξε στις 30/6/2016, ως προνοεί το άρθρο 142 του Νόμου του Χρηματιστηρίου
iii.    Η Εταιρεία δεν διαθέτει κανένα περιουσιακό στοιχείο, ενώ παραμένουν υποχρεώσεις ύψους €131,7 εκ., τις οποίες δεν έχει τη δυνατότητα να εξοφλήσει.
iv.    Το μεγάλο χρονικό διάστημα που οι τίτλοι της εταιρείας διαπραγματεύονται στην Αγορά Επιτήρησης (από το 2011).
v.    Το γεγονός ότι έχουν παρέλθει 4 μήνες αναστολής της διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας (σχετική είναι η Απόφαση Πολιτικής του Χρηματιστηρίου - εγκύκλιος αρ. 3-2015, ημερομηνίας 13 Ιουλίου 2015).
vi.    Εν όψει των πιο πάνω, διαφαίνεται ότι η εταιρεία δεν παρέχει όλα τα αναγκαία προς προστασία των επενδυτών εχέγγυα, ως απαιτείται από την Παράγραφο 3.1.1(θ) της ΚΔΠ 379/2014 (ως έχει τροποποιηθεί).

Σημειώνεται ότι η διαγραφή των τίτλων της πιο πάνω εταιρείας από το Χρηματιστήριο θα ισχύει από την Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017. Οι τίτλοι της εταιρίας θα παραμείνουν σε αναστολή μέχρι τη διαγραφή τους.

Δειτε Επισης

Αποφασίζει για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης το Υπουργικό-Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Σημαντικός προορισμός για επενδύσεις από την Εσθονία η Κύπρος-Τι είπε ο Πρόεδρος της χώρας σε φόρουμ του ΚΕΒΕ
Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ
Δημοσιοποίηση χορηγιών και κατά χάριν δωρεών του κράτους για το 2023
Ανήλθε στα €0,98 δις και αυξήθηκε κατά €80 εκατ. το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις