Προώθηση της Κύπρου σε Ιράν, ΗΠΑ, Λονδίνο και Κίνα

Σειρά επιχειρηματικών αποστολών διοργανώνει το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) εντός Φθινοπώρου, με στόχο την προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, στο Ιράν, τις ΗΠΑ, το Λονδίνο και την Κίνα.

Σε κάποιες από τις αποστολές, το πιθανότερο στο Ιράν και τις ΗΠΑ, αναμένεται να συμμετάσχει και ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.

Για τις αποστολές μίλησε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής, ο οποίος ανέφερε ότι η προσπάθεια, επικεντρώνεται στην προώθηση της Κύπρου ως επιχειρηματικού κέντρου λόγω και των διαφόρων συμφωνιών αποφυγής διπλής φορολογίας, στην προώθηση των διαφόρων υπηρεσιών, όπως οι επιχειρηματικές, επαγγελματικές υπηρεσίες και η ναυτιλία, στην προσέλκυση νέων εταιρειών και στα επενδυτικά ταμεία. Σε κάποιες από τις χώρες θα προωθηθεί επίσης ο τομέας της υγείας και της εκπαίδευσης.

Η πρώτη αποστολή προγραμματίζεται για την Τεχεράνη, με στόχο να πραγματοποιηθεί γύρω στις 9-11 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια της αποστολής, σύμφωνα με τον κ. Τσιακκή, θα γίνει προσπάθεια προώθησης εταιρειών από τον βιομηχανικό τομέα, και θα δοθεί έμφαση στις εξαγωγές προϊόντων, όπως φαρμάκων, οικοδομικών υλικών και τροφίμων.

Προγραμματίζεται επίσης αποστολή στη Νέα Υόρκη γύρω στις 23-25 Οκτωβρίου, όπου θα δοθεί έμφαση στις επαγγελματικές υπηρεσίες, τα επενδυτικά ταμεία και τις επενδύσεις. Όπως ανέφερε ο κ. Τσιακκής, στο πρόσφατο παρελθόν, αμερικάνικες εταιρείες είχαν επιδείξει ενδιαφέρον  για την Κύπρο, λόγω του ρόλου της στην περιοχή, αλλά και για επενδύσεις σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού.

Η αποστολή στο Λονδίνο προγραμματίζεται για τις 8 Νοεμβρίου και διοργανώνεται κυρίως λόγω Brexit με στόχο να επιλέξουν κάποιες εταιρείες ως βάση τους την Κύπρο, απ’ όπου θα μπορούν να δραστηριοποιούνται στην ΕΕ.

Στις 9 Νοεμβρίου του ΚΕΒΕ διοργανώνει επίσκεψη στο Χονγκ – Κονγκ, στην οποία θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στον τομέα της ναυτιλίας και στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης, αφού υπογράφηκε πρόσφατα συμφωνία αναγνώρισης τίτλων σπουδών για Πανεπιστήμια μεταξύ Κύπρου και Κίνας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους