Έπεσαν οι υπογραφές ενοικίασης κτιρίου για ΥΠΑΜ και ΓΕΕΦ

Στην υπογραφή συμφωνίας ενοικίασης του κτιρίου, στο οποίο θα συστεγαστούν το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ προχώρησε το Υπουργείο Άμυνας. Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι «η συστέγαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί βασική συνιστώσα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Υπουργείου, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη».

Διαβάστε ακόμα: Συγχωνεύσεις τμημάτων σε ΥΠΑΜ και ΓΕΕΦ

Σημειώνεται περαιτέρω ότι «το Υπουργείο Άμυνας στεγάζεται σήμερα σε 7 διαφορετικά κτήρια».

«Αναμένεται ότι πέραν των οικονομιών κλίμακος και της μείωσης του λειτουργικού κόστους, θα υπάρξει σημαντική βελτίωση σε ότι αφορά στη μείωση της γραφειοκρατίας στη λήψη αποφάσεων, βελτίωση της παραγωγικότητας και καλύτερος συντονισμός και έλεγχος στην όλη λειτουργία των διοικητικών και επιχειρησιακών δομών Υπουργείου και ΓΕΕΦ», προστίθεται. 

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνεται, «προωθείται ήδη η σταδιακή συγχώνευση υπηρεσιών που επιτελούν παρόμοια καθήκοντα και η αποδέσμευση στρατιωτικού προσωπικού για τοποθέτηση στις μονάδες της ΕΦ». Σχετικές, συμπληρώνεται, «είναι και οι επισημάνσεις του Γενικού Ελεγκτή».

«Η υλοποίηση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποτελεί κεντρική στρατηγική προτεραιότητα του Υπουργείου, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου της  πρώτης φάσης του Σχεδίου Αναδιοργάνωσης και Εκσυγχρονισμού της ΕΦ, όπως αυτό εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο τον Φεβρουάριο του 2016», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΑΜ.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους