Περισσότερες γυναίκες στα Διοικητικά Συμβούλια Ημικρατικών

Η παρουσία γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια που ανακοινώθηκαν σήμερα έχει αυξηθεί, ενώ δόθηκε έμφαση στην επιλογή από τη νέα γενιά επιστημόνων, δήλωσε την Τετάρτη 13 Ιουλίου ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Όπως ανέφερε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, το Σώμα προχώρησε σήμερα στην επιλογή προς διορισμό Προέδρων, Αντιπροέδρων και Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων 14 ημικρατικών οργανισμών στη βάση της κείμενης νομοθεσίας.

Πρόσθεσε ότι βάσει της ίδιας νομοθεσίας τα ονόματα των όσων έχουν επιλεγεί γνωστοποιήθηκαν στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων προκειμένου να ενημερωθεί το Σώμα.

Ο διορισμός τους θα επικυρωθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρία που θα γίνει αύριο Πέμπτη, 14 Ιουλίου στις 2μμ.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι δυνάμει του Νόμου δεν απαιτείται η έγκριση, αλλά η γνωστοποίηση των όσων έχουν επιλεγεί προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Επίσης, σήμερα, το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των οικείων Νόμων προχώρησε στο διορισμό Προέδρων, Αντιπροέδρων και Μελών Διοικητικών Συμβουλίων τριών οργανισμών και συγκεκριμένα της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας και των Δασικών Βιομηχανιών Κύπρου.

Προχώρησε ακόμα στο διορισμό μελών των Διοικητικών Συμβουλίων του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

"Αυτό που θα ήθελα να σημειώσω είναι πως τα νέα Διοικητικά Συμβούλια δεν επιλέγηκαν από καταλόγους κομμάτων, ούτε από άτομα που κατήλθαν ως υποψήφιοι στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, εκτός από ήδη υπηρετούντες σε Διοικητικά Συμβούλια, αλλά ούτε και από άτομα που υπηρετούν στη Δημόσια Υπηρεσία", είπε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι επιλέχθηκαν από προσωπικότητες, από ευρύτερο κατάλογο εξ αυτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για διορισμό.

Σημείωσε ότι ο αριθμός όσων επέδειξαν ενδιαφέρον ανήλθε στους 468.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η επιλογή έγινε με αυστηρά κριτήρια, τα ακαδημαϊκά προσόντα και την επαγγελματική κατάρτιση και ιδιαίτερα με στόχευση τη μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών και νέων επιστημόνων.

`Με βάση την πιο πάνω αρχή θέλω να επισημάνω πως η παρουσία γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια έχει αυξηθεί από 19% το 2013 στο 27,2% σήμερα. Θεωρώ σκόπιμο επίσης να αναφέρω ότι δόθηκε έμφαση στην επιλογή από τη νέα γενιά επιστημόνων αφού τα νέα Διοικητικά Συμβούλια διαπνέονται από ηλικιακή ανανέωση που αποτυπώνεται από το γεγονός ότι το 76,5% των μελών των νέων Συμβουλίων είναι ηλικίας από 25 μέχρι 55 ετών` κατέληξε. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠE

Δειτε Επισης

Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης