Αναστασιάδης: Ο επιχειρηματικός κόσμος να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες

H επιχειρηματική μας κοινότητα καλείται σήμερα να αξιοποιήσει στο έπακρο τις επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες που αναφύονται, εκμεταλλευόμενη την αποφασιστικότητά μας να δημιουργήσουμε μια οικονομία πιο παραγωγική, ανταγωνιστική και εξωστρεφή, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής (8 Iουλίου) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, τελώντας τα εγκαίνια του επιχειρηματικού κέντρου "Regus", στη Λεμεσό.

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον αλλάζει καθημερινά, με ρυθμούς που δεν μπορούσαμε ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν να φανταστούμε και υπέδειξε ότι, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η χώρα μας οφείλει να παρακολουθεί και να υιοθετεί επιχειρηματικές τακτικές σύγχρονες και αποτελεσματικές.
 
 "Οφείλουμε να αναδεικνύουμε έξυπνες ιδέες, που προσφέρουν λύσεις και βελτιώνουν την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα εκείνων που ευρίσκονται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης", είπε και έστειλε το μήνυμα πως, "οι ευφυείς προτάσεις  - όπως αυτή που εγκαινιάζουμε σήμερα - είναι εκείνες που συμβάλουν περισσότερο στην διαμόρφωση του αποτελεσματικού οικονομικού περιβάλλοντος".
 
Διαμήνυσε παράλληλα ότι οι εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία επιβεβαιώνουν πως βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο, ενώ την ίδια  ώρα σηματοδοτούν και την στροφή μας "από τα πρόθυρα της καταστροφής στην οποία βρισκόμασταν πριν τρία χρόνια, στη δημιουργία της δυναμικής για να προχωρήσουμε με ασφάλεια μπροστά".
 
Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, συνέχισε, η επιχειρηματική μας κοινότητα καλείται να αξιοποιήσει στο έπακρο τις επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες που αναφύονται, εκμεταλλευόμενη, ακριβώς, την αποφασιστικότητά μας να δημιουργήσουμε μια οικονομία πιο παραγωγική, ανταγωνιστική και εξωστρεφή.
 
Υπενθύμισε δε ότι τη χρονιά που μας πέρασε η Κύπρος πέτυχε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης  που είχαμε τα τελευταία 7 χρόνια και πως πετύχαμε ρυθμό ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Είπε ακόμη πως σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, το πρώτο τρίμηνο του 2016 η ανάπτυξη  στην Κύπρο κινείται με ρυθμό 2,7% που είναι ένας από τους υψηλότερους στην Ευρωζώνη.
 
Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαμήνυσε πως τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτονόητα και οπωσδήποτε δεν είναι διασφαλισμένα στο διηνεκές, αλλά όπως τόνισε "απαιτείται η δική μας διαρκής, στιβαρή διαχείριση, προκειμένου να ολοκληρώσουμε και τον κύκλο των μεγάλων μεταρρυθμίσεων τις οποίες έχουμε τροχοδρομήσει, τόσο για το εν γένει οικονομικό περιβάλλον όσο και για τον δημόσιο τομέα".
 
Δημιουργούμε δηλαδή, πρόσθεσε, μία οικονομία  αειφόρα, διαχρονικά ελκυστική σε νέες επενδύσεις και ένα ευνοϊκό περιβάλλον για νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, στις οποίες προσβλέπουμε ιδιαίτερα με τις επικείμενες εξελίξεις στον τομέα του φυσικού αερίου, υπενθυμίζοντας ότι σύντομα ολοκληρώνονται και οι διεργασίες για τον τρίτο γύρο αδειοδότησης σε τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι σχεδιασμοί μας για την αξιοποίηση των εντοπισμένων κοιτασμάτων στο οικόπεδο 12.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε παράλληλα την εταιρεία "Regus" η οποία εδώ και καιρό έχει επιλέξει την χώρα μας για τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες της, οι οποίες περιλαμβάνουν παγκόσμιο δίκτυο σε 106 χώρες, με δύο χιλιάδες οκτακόσια επιχειρηματικά κέντρα, τρία εκ των οποίων ευρίσκονται στην Κύπρο.
 
Ανέφερε, τέλος, ότι η απόφαση της να δημιουργήσει το συγκεκριμένο επιχειρηματικό κέντρο στη Λεμεσό, θα συμβάλει σημαντικά στη διευκόλυνση προσέλκυσης ξένων επιχειρήσεων οι οποίες θα εξετάσουν την πιθανότητα δημιουργίας μόνιμης βάσης στην Κύπρο, αλλά και σε ντόπιες επιχειρήσεις να κάνουν τα πρώτα τους βήματα μέσα σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον πλήρως εξοπλισμένο, χωρίς να χρειάζεται η επένδυση σημαντικού αρχικού κεφαλαίου που απαιτεί η αναζήτηση επαγγελματικών χώρων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης