Σύμβουλοι από Κύπρο και εξωτερικό για το Κρατικό Λαχείο

Τους συμβούλους του για τη διαδικασία προκήρυξη διαγωνισμού για το Κρατικό Λαχείο ανακοίνωσε το Τμήμα Εφόρου Αποκρατικοποιήσεων, στους οποίους περιλαμβάνονται τόσο σύμβουλου από την Κύπρο όσο και ειδικοί από το εξωτερικό. Ειδικότερα αναφέρεται: "Με την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού προσφορών, έχει συναφθεί στις 30 Μαΐου 2016 σύμβαση με Ομάδα Συμβούλων που θα υποβοηθήσουν στο έργο της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων για την προετοιμασία και εφαρμογή της διαδικασίας για την ενδεχόμενη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη διαχείριση των δραστηριοτήτων του Κρατικού Λαχείου".

Εξάλλου, το Τμήμα Εφόρου ΑΠοκρατικοποιήσεων αναφέρει: "Ο διαγωνισμός ήταν ανοικτός για συμμετοχή σε κάθε ενδιαφερόμενο που πληρούσε τα κριτήρια που είχαν τεθεί και διενεργήθηκε στη βάση των νόμων και κανονισμών που διέπουν τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων. Οι αξιολογήσεις των προσφορών που υποβλήθηκαν από ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς έγιναν από αρμόδια ανεξάρτητη επιτροπή και επικυρώθηκαν από το Συμβούλιο Προσφορών".

Παράλληλα, τονίζεται ότι: "Η Ομάδα Συμβούλων αποτελείται από οργανισμούς παγκοσμίου επιπέδου, με εξειδίκευση σε τεχνικά/εμπορικά, χρηματοοικονομικά, νομικά και ρυθμιστικά θέματα του  τομέα των λαχείων και τυχερών παιγνίων. Κάποιοι εξ αυτών έχουν παράσχει από κοινού συμβουλευτικές υπηρεσίες στην Ιρλανδική Κυβέρνηση για την πρόσφατη διαδικασία παραχώρησης της άδειας λειτουργίας της Ιρλανδικής κρατικής λοταρίας. Η συγκεκριμένη συναλλαγή ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αποτέλεσε τη μεγαλύτερη του είδους της στην Ευρώπη κατά τον χρόνο της πραγματοποίησής της".

Συνολικά, η Ομάδα Συμβούλων της διαδικασίας αποτελείται από τους ακόλουθους οργανισμούς:
1)    Η KPMG Limited, Κύπρος, Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών - Deal Advisory: συμμετέχει στο έργο με εξειδίκευση στην ετοιμασία χρηματοοικονομικών μοντέλων, αποτιμήσεων, μελετών δέουσας επιμέλειας και συναλλαγών. Η ομάδα της KPMG, σε στενή συνεργασία με τη Μονάδα, θα αναλάβει και τη διεύθυνση της διαδικασίας.
2)    Η QLot Consulting AB, Σουηδία: εξειδικεύεται σε θέματα τυχερών παιγνίων και λαχείου. Ενεργεί και ως σύμβουλος της μεγαλύτερης αρχής λαχείου παγκοσμίως (World Lottery Association). Η QLot έχει παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε περισσότερες από 55 κυβερνήσεις και αδειοδοτημένους από το κράτος οργανισμούς ανά τον κόσμο.
3)    Η J&E Davy Holdings Limited, Ιρλανδία: είναι ένας από τους κύριους παρόχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Ιρλανδία. Ο οίκος  παρέχει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε κυβερνήσεις, ημικρατικούς οργανισμούς, δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες και επενδυτές.
4)    Η Vlaemminck & Partners BV BVBA, Βέλγιο: δικηγορική εταιρεία με εξειδίκευση στον κλάδο των τυχερών παιγνίων, και ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση ευρωπαϊκών και εθνικών νομοθεσιών σε σχέση με τυχερά παιχνίδια. Η εταιρεία παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες τα τελευταία 30 χρόνια, μεταξύ άλλων σε κυβερνήσεις, ρυθμιστικές αρχές και φορείς σε όλη την Ευρώπη και έχει παρουσιαστεί ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πολλές υποθέσεις που σχετίζονται με τυχερά παιχνίδια.
5)    Η Angelides, Ioannides, Leonidou LLC – LLPO Law Firm, Κύπρος: δικηγορικό γραφείο που δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς δικαίου και παρέχει νομική στήριξη και συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με το εμπορικό δίκαιο, κανονισμούς που αφορούν λαχεία, τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα, το δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας καθώς και το εταιρικό δίκαιο.

Καταληκτικά ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων σημειώνει: "Σε πρώτο στάδιο η Ομάδα Συμβούλων είναι επιφορτισμένη να προβεί σε σχετικές αναλύσεις. Το μεταγενέστερο στάδιο, προετοιμασίας και εφαρμογής της διαδικασίας εξεύρεσης κατάλληλων στρατηγικών επενδυτών/διαχειριστών για επίτευξη συμφωνίας για συμμετοχή  στη διαχείριση των δραστηριοτήτων του Κρατικού Λαχείου, θα διενεργηθεί εφόσον ληφθούν οι δέουσες σχετικές εγκρίσεις. Η διεξαγωγή της διαδικασίας θα γίνει στη βάση των αρχών της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και της μη διάκρισης, προς όφελος της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινωνίας. Όλες οι σχετικές ενέργειες θα γίνουν με πλήρη σεβασμό στις αρμοδιότητες και την ανεξαρτησία κάθε εμπλεκομένης εποπτικής ή άλλης αρχής και φορέα".

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους