Χρ. Πατσαλίδης: Δεν θα συνεχίσω στη Cyta

Την απόφασή του να ολοκληρώσει εντός των ημερών τη θητεία του στο τιμόνι της Cyta ανακοίνωσε ο πρόεδρος του οργανισμού, Χρίστος Πατσαλίδης.

Μιλώντας στο InBusinessNews, μετά την παρουσίαση των Πεπραγμένων και των οικονομικών αποτελεσμάτων της Cyta για το 2015, ο κ. Πατσαλίδης εμφανίστηκε ικανοποιημένος για το έργο του στον οργανισμό κατά τους τελευταίους 30 μήνες.

«Τα έργα, τα οποία πρέπει να γίνουν στον οργανισμό, αναμένεται να ολοκληρωθούν τα επόμενα χρόνια», σημείωσε, μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας ότι η θητεία του λήγει την προσεχή Πέμπτη 30 Ιουνίου. «Θεωρώ ότι σε στιγμής κρίσης επιβάλλεται οι τεχνοκράτες (γενικός διευθυντής Υπουργείου Οικονομικών) να αναλαμβάνουν τη διοίκηση ενός οργανισμού. Αυτό έχει ημερομηνία λήξης και η δική μου θητεία λήγει την Πέμπτη 30 Ιουνίου», τόνισε ο πρόεδρος της Cyta.

Εξάλλου, κάλεσε τους πολιτικούς «να αναλάβουν τις πολιτικές θέσεις σε έναν οργανισμό του μεγέθους της Cyta».

Ερωτηθείς για το τι άφησε στον ίδιο η 30μηνη θητεία, εξέφρασε την ικανοποίησή του, λέγοντας ότι στις συνθήκες, υπό τις οποίες ανέλαβε τον οργανισμό,«ο οποίος ήταν σε μία εσωστρέφεια, με την εικόνα να έχει τραυματιστεί καίρια από σκάνδαλα που είχαν μεσολαβήσει», πλέον αισθάνεται «ότι σήμερα ο οργανισμός έχει αποκαταστήσει το όνομα που είχε στην κοινωνία». Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι νιώθει περήφανος, ότι φεύγοντας, έχει τιμήσει, όπως είπε, τους όρους και τις εντολές που του είχαν ανατεθεί κατά την ανάληψη της προεδρίας του διοικητικού συμβουλίου.

Αυτόνομο πακέτο στην Cytavision
Την ίδια ώρα, ο Χρίστος Πατσαλίδης επισήμανε ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, καθώς και για την συγκέντρωση του συνόλου του περιεχομένου της Cytavision σε ένα αυτόνομο, ολοκληρωμένο πακέτο, για το οποίο οι πελάτες της υπηρεσίας θα πληρώνουν λιγότερα από ό,τι πληρώνουν μέχρι στιγμής για το ίδιο περιεχόμενο.

Εξάλλου, μιλώντας κατά την  παρουσίαση των Πεπραγμένων και των οικονομικών αποτελεσμάτων της Cyta για το 2015, ο πρόεδρος του οργανισμού χαρακτήρισε ιδιαίτερα δυναμική και παραγωγική την προηγούμενη χρονιά. Όπως σημείωσε ο κ. Πατσαλίδης, το μικτό κέρδος από εργασίες ανήλθε το 2015 σε 87,5 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 81,8 εκατ. ευρώ το 2014, ενώ τα έσοδα υποχώρησαν κατά 6,1% στα 372 εκατ. ευρώ. 

Ταυτόχρονα, τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 9,5% σε σχέση με το 2014, «ως αποτέλεσμα του στρατηγικού έργου για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του κόστους και την απλοποίηση των επιχειρησιακών διαδικασιών και αφετέρου λόγω της μείωσης στα έξοδα προσωπικού», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον κ. Πατσαλίδη, αυτό ήταν επακόλουθο του Σχεδίου Εθελούσιας Αποχώρησης, στο πλαίσιο του οποίου αποχώρησαν 522 μέλη του προσωπικού το 2014. Παράλληλα, το κέρδος πριν τη φορολογία ανήλθε στα 70,1εκατ. ευρώ έναντι 56,9 εκατ. το 2014, μετά και από την απομείωση της επένδυσης στη θυγατρική εταιρεία Digimed Communications Ltd ύψους 16,2 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Cyta σημείωσε ότι το σχέδιο ανάπτυξης του οργανισμού εστιάζεται στην υπεράσπιση εσόδων, στην αναζήτηση νέων πηγών εσόδων, καθώς και στη μείωση των λειτουργικών εξόδων.





Δειτε Επισης

Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους