Δεν «κερδίζει» ούτε φέτος ο διαγωνισμός για το κρατικό Λαχείο

Μπορεί εντός Μνημονίου το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και νέων έργων να περιελάμβανε πολλά και σημαντικά κομμάτια, υπηρεσίες και οργανισμούς της χώρας, ωστόσο, οι πολιτικές εξελίξεις, η έξοδος της Κύπρου από το πρόγραμμα και η μη επαρκής προετοιμασία της κυβέρνησης έχουν αφενός καθηλώσει τις ιδιωτικοποιήσεις και αφετέρου έχουν θέσει εκτός πολλά τμήματα του αρχικού σχεδιασμού.

Παρόλα αυτά, η αποκρατικοποίηση του Κρατικού Λαχείου παραμένει στην ατζέντα της κυβέρνησης και μάλιστα αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που επιδιώκει να κερδίσει. Η κερδοφόρος πορεία του Κρατικού Λαχείου σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται σε προηγμένες αγορές, κάνουν το Κρατικό Λαχείο να φαντάζει ως καλή επενδυτική ευκαιρία, κάτι που αντικατοπτρίζεται και σε καταρχήν ενδιαφέρον που έχει ήδη προκύψει.

Πάντως, για να προχωρήσει ο μεγάλος διαγωνισμός θα πρέπει πρώτα η κυβέρνηση να συνάψει συμφωνία με εξωτερικό σύμβουλο, ο οποίος θα καταρτίσει μελέτη προκειμένου να διαφανεί τι μπορεί –η Κύπρος- να κερδίσει, ποιο μοντέλο αποκρατικοποίησης θα είναι το καλύτερο προς εφαρμογή, για ποια χρονικής διάρκειας θα είναι η συμφωνία, όπως και επί μέρους θέματα όπως περιορισμοί και χαλαρώσεις. Όπως πληροφορείται το InBusinessNews το Τμήμα Εφόρου Αποκρατικοποιήσεων είναι κοντά σε συμφωνία με ένα από τα μεγάλα γραφεία παροχής υπηρεσιών της Κύπρου, για το εν λόγω θέμα.

Όταν επισημοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ του εξωτερικού συμβούλου και της κυβέρνησης, θα προχωρήσει η προετοιμασία της μελέτης, η οποία εκτιμάται να διαρκέσει τουλάχιστον τρεις μήνες κι έπειτα να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το μεγάλο έργο.

Με τα σημερινά δεδομένα η προκήρυξη του διαγωνισμού τοποθετείται χρονικά αρχές του 2017 και να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου. Εάν δεν καταγραφούν προβλήματα ή έκτακτες συνθήκες, η διαδικασία δύναται να ολοκληρωθεί και τεθεί σε εφαρμογή πριν το 2017 να εκπνεύσει.

Την ίδια ώρα το InBusinessNews πληροφορείται ότι καταρχήν ενδιαφέρον έχε προκύψει από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και δη στον χώρο των τυχερών παιγνίων. ΟΠΑΠ και Intralot, εταιρείες οι οποίες κατέχουν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των ελληνικών λαχείων, φαίνεται να ενδιαφέρονται για το Κρατικό λαχείο Κύπρου.

Παρόλα αυτά, καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι όπως και οι άνωθεν εταιρείες όπως και οι όποια δυνητικοί επενδυτές αναμένουν να δουν τις προδιαγραφές που θα τεθούν για τον διαγωνισμό κι έπειτα να εκδηλώσουν επίσημο ενδιαφέρον.

 

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές