Συντεχνίες ΑΗΚ: Σε πολιτικές πιέσεις η αποχώρηση Θεοδούλου

Σε πιέσεις που δέχεται από τον πολιτικό του προϊστάμενο αποδίδουν οι συντεχνίες της ΑΗΚ - ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ, ΣΕΠΑΗΚ, ΣΥΒΑΗΚ- την απόφαση του Προέδρου του ΔΣ της Αρχής, Όθωνα Θεοδούλου, να μην επιθυμεί την ανανέωση της θητείας του.

«Έχουμε την άποψη ότι δεν είναι τυχαίο που ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ανακοινώσει ότι δεν επιθυμεί την ανανέωση της θητείας του, επικαλούμενος δήθεν προσωπικούς λόγους. Το ερώτημα που εγείρεται είναι δραματικό. Όταν ένα ομολογουμένως επιτυχημένο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο έχει επιτύχει τα μέγιστα για τον Οργανισμό, λόγω αντιδράσεων και πιέσεων του πολιτικά προϊσταμένου του αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να αποσυρθεί, τότε τι άλλο να αναμένεται ότι θα επακολουθήσει; Ως πότε θα καταπνίγεται το σωστό και το πρέπον για χάρη σκοπιμοτήτων;» αναφέρουν οι συντεχνίες.

Οι συντεχνίες αναφέρουν πως ο Υπουργός Ενέργειας «στοχεύει και επιδιώκει τον διαμελισμό του Οργανισμού. Συστηματικά και εσκεμμένα, αποφεύγει να συνεργαστεί με την ΑΗΚ και βρίσκεται σε μόνιμη ρήξη, με επακόλουθο να δημιουργούνται συνθήκες αστάθειας στην ομαλή λειτουργία της, τη στιγμή μάλιστα που ο Οργανισμός ευρίσκεται, ειλικρινώς, σε μια πολύπλοκη διαδικασία ουσιαστικής και πρωτόγνωρης μεταρρύθμισης».

«Ως πολιτικά προϊστάμενος του Οργανισμού, ενώ θα έπρεπε να τον εποπτεύει και να τον στηρίζει, τον αφήνει σκοπίμως υποστελεχωμένο και προσπαθεί να τον ποδηγετεί για να διατηρεί ανοικτό το ενδεχόμενο του άμεσου Ιδιοκτησιακού Διαχωρισμού του» αναφέρουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοδούλου ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μην επαναδιεκδικήσει την προεδρία της ΑΗΚ σε συνέντευξή του στο InBusinessNews.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών
Σε καθοδική πορεία ωθούμενος από τη μείωση στις τιμές της ενέργειας ο πληθωρισμός
Στοχευμένη συγκέντρωση δυνητικών επενδυτών στο Λονδίνο-Παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες για επενδύσεις στην Κύπρο