Στο 90% του κοινοτικού μ.ο. η ατομική κατανάλωση

Πραγματική ατομική κατανάλωση ανά κάτοικο στην Κύπρο εκφρασμένη σε "AIC" - μια μονάδα που χρησιμοποιείται από την Eurostat για να μετρήσει την καλή διαβίωση των νοικοκυριών -  ανήλθε σε 90 % του κοινοτικού μέσου όρου , ενώ το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν ( ΑΕΠ ) ανά κάτοικο έφτασε στο 81 % του κοινοτικού για το έτος 2015.

Με βάση τις πρώτες προκαταρκτικές εκτιμήσεις για το 2015 , το λεγόμενο "AIC" ανά κάτοικο που εκφραζόμενο σε μονάδες αγοραστικής δύναμης ( PPS ) κυμάνθηκε από 51 % έως 137 % του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( ΕΕ ) σε όλα τα κράτη μέλη. Δέκα κράτη μέλη κατέγραψαν AIC κατά κεφαλήν πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ το 2015.

Το υψηλότερο επίπεδο στην ΕΕ καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο , 37 % πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ . Η Γερμανία ήταν σχεδόν 25 % παραπάνω , ακολουθούμενη από την Αυστρία , το Ηνωμένο Βασίλειο , τη Δανία , τη Φινλανδία , το Βέλγιο , τη Γαλλία , τις Κάτω Χώρες και τη Σουηδία, όπου καταγράφονται  επίπεδα μεταξύ 10 % και 20 % πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ .

Στην Ιταλία, την Ιρλανδία και την Κύπρος τα επίπεδα του "AIC" ήταν λίγο κάτω από 10% από το μέσο όρο της ΕΕ, ενώ η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Λιθουανία, η Ελλάδα και η Μάλτα ήταν μεταξύ 10% και 20% κάτω.

Η Σλοβακία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Πολωνία και η Σλοβενία ​​ήταν μεταξύ 20% και 30% κάτω από το μέσο όρο. Έξι κράτη μέλη κατέγραψαν AIC κατά κεφαλήν  30% κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ. Η Εσθονία, η Λετονία και η Ουγγαρία ήταν μεταξύ 30% και 40% κάτω, ενώ η Κροατία και η Ρουμανία είχαν AIC κατά κεφαλήν  40% κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ, ενώ η Βουλγαρία ήταν περίπου 50% κάτω.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) ανά κάτοικο, ένα μέτρο της οικονομικής δραστηριότητας, δείχνει επίσης σημαντικές διαφορές μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Το 2015, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ εκφράζεται σε Μονάδες Αγοραστικής Δύναμης κυμάνθηκε μεταξύ 46% του μέσου όρου της ΕΕ στη Βουλγαρία έως 271% του μέσου όρου στο Λουξεμβούργο . Έντεκα κράτη μέλη κατέγραψαν επίπεδο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ άνω του μέσου όρου της ΕΕ το 2015.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου
Προβληματισμοί για άρση ορίων στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων