ΑνΑΔ: Κίνητρα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων

Σχέδιο παροχής κινήτρων προς οργανισμούς και επιχειρήσεις για απασχόληση μακροχρόνια ανέργους εξήγγειλε η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ). Το κονδύλι που διατεθεί ανέρχεται στο €1,5 εκατ. και θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2016 μέχρι και τις 31/12/2016, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί και επιπρόσθετο κονδύλι ή επέκτασης του σχεδίου εάν υπάρξει θερμό ενδιαφέρον από εργοδότες.

Παρουσιάζοντας το σχέδιο ο πρόεδρος του ΔΣ της ΑνΑΔ, Δημήτρης Κιττένης επισήμανε πως κρίθηκε αναγκαίο να προωθηθεί σχέδιο για μακροχρόνια ανέργους νοουμένου ότι η μακροχρόνια ανεργία κυμαίνεται σε ψηλά επίπεδα, με τον αριθμό να αγγίζει τις 19.000 εκ των οποίων οι 12.000 παραμένουν εγγεγραμμένοι άνεργοι για περίοδο πέραν των 12 μηνών. 

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της μακροχρόνιας ανεργίας, ο λειτουργός Ανθρώπινου Δυναμικού, Θεόδωρος Αντωνιάδης, επισήμανε πως η πλειοψηφία των μακροχρόνια ανέργων νεαρής ηλικίας, 25-34 ετών, είναι άτομα με ανώτερη εκπαίδευση, ενώ η πλειοψηφία των μακροχρόνια ανέργων ηλικίας άνω των 35 ετών είναι άτομα με μέση γενικής εκπαίδευση και στοιχειώδη εκπαίδευση. 

Το νέο σχέδιο
Στόχοι του σχεδίου είναι η αύξηση της απασχόλησης και μείωση της μακροχρόνιας ανεργίας, να δοθούν ευκαιρίες σε μακροχρόνια άνεργους να ενταχθούν/επαναενταχθούν στην απασχόληση, ενθάρρυνση επιχειρήσεων/οργανισμών να προσφέρουν κατάλληλη απασχόληση, καθώς και η στελέχωση επιχειρήσεων/οργανισμών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στην Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης και παραμένουν άνεργοι για πάνω από έξι συνεχόμενους μήνες, ενώ η επιλογή πρόσληψης του ανέργου βρίσκεται στα χέρια της επιχείρησης/οργανισμού που θα υποβάλει αίτηση στο πρόγραμμα της ΑνΑΔ. Σημειώνεται πως σε περίπτωση ανέργου απόφοιτου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τότε πρέπει να είναι ηλικίας από 30 ετών και κάτω των 60.

Την ίδια ώρα, τίθενται κριτήρια ως προς τις επιχειρήσεις που υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στο σχέδιο, καθώς δεν θα πρέπει να έχουν προβεί σε απολύσεις προσωπικού τουλάχιστον οκτώ μήνες πριν από την υποβολή αίτησης, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο να υπάρξουν απολύσεις για συμμετοχή στο σχέδιο.

Η διάρκεια του σχεδίου θα είναι για τέσσερις μήνες, ενώ ο εργοδότης υποχρεούται να απασχολήσει πλήρων τον άνεργο για περίοδο τουλάχιστον έξι μηνών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι απολαβές του άνεργου θα είναι με βάση την ισχύουσα συλλογική σύμβαση ή εκεί που δεν υπάρχει συλλογική σύμβαση οι μεικτές απολαβές θα είναι €870 μηνιαίως. 

Η ΑνΑΔ θα επιχορηγεί το 80% των απολαβών του άνεργου και δεν θα υπερβαίνουν τα €1000 μηνιαία, ενώ σημειώνονται πως η καταβολή της χορηγίας προς τις επιχειρήσεις/οργανισμούς θα γίνει μετά τη λήξη του προγράμματος. 

Με βάση το διαθέσιμο κονδύλι, ανέφερε ο γενικός διευθυντής της ΑνΑΔ, Γιώργος Παναγίδης, θα μπορέσουν να εργοδοτηθούν γύρω στους 420 μακροχρόνια άνεργοι, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον από επιχειρήσεις/οργανισμούς, είτε να παραταθεί η διάρκεια του προγράμματος, είτε να ζητηθεί η ψήφιση από τη Βουλή επιπρόσθετου κονδυλιού.

Σχέδια ΑνΑΔ
Πέραν του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων, υπάρχουν, σύμφωνα με τον κ. Παναγίδη κι άλλα προγράμματα που βρίσκονται σε ισχύ όπως το πρόγραμμα στελέχωσης επιχειρήσεων το οποίο συμβάλλει, όπως είπε, στην απασχόληση 1.000 ατόμων κάθε χρόνο.

Παράλληλα, από τη Δευτέρα 13 Ιουνίου βρίσκονται σε ισχύ 6 προγράμματα απασχόλησης 110 ανέργων στον τουριστικό κλάδο, στα πλαίσια του προγράμματος που εξαγγέλθηκε πριν από μερικούς μήνες. Όπως ανέφερε ο κ. Παναγίδης, υπήρξε ενδιαφέρον από 400 άτομα για συμμετοχή στο συγκεκριμένο σχέδιο, αλλά μετά από σχετική αξιολόγηση αποδείχτηκε πως η πλειοψηφία δεν πληρούσε τα κριτήρια για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Δειτε Επισης

Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου
Προβληματισμοί για άρση ορίων στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων