Ο Δήμος Λάρνακας ζητά «γη και ύδωρ» για μερικά τετραγωνικά

Σε μία κίνηση που έχει προκαλέσει μεγάλες και έντονες συζητήσεις στη Λάρνακα, ο Δήμος της πόλης απαιτεί από τις επιχειρήσεις που ολόχρονα λειτουργούν καταστήματα επί του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων, μεγάλα ποσά με τη μορφή ενοικίου για τον χώρο που βρίσκεται ενώπιον των επιχειρήσεών τους. Το ποσό ζητείται για τις μέρες των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού και προκειμένου να μην παραχωρηθεί ο χώρος σε όσες επιχειρήσεις ενοικιάζουν τέντες από τον Δήμο για πώληση προϊόντων.

Μάλιστα, σε σύγκριση με πέρσι ζητούνται τεράστια ποσά, πολλαπλάσια από άλλες χρονιές. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι για χώρο, για το οποίο πέρσι ζητήθηκε ποσό της τάξης των 600 ευρώ, φέτος ο Δήμος Λάρνακας απαιτεί ποσό της τάξης των 3 χιλιάδων ευρώ.

Πολλοί επιχειρηματίες ήδη έχουν εξετάσει πώς νομικά μπορούν να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους, την ίδια ώρα που ζητούν –εδώ και χρόνια- από τον Δήμο να στήνει τις τέντες για τον Κατακλυσμό στην πλευρά της θάλασσας, όπου δεν υπάρχουν επιχειρήσεις εστίασης, ούτως ώστε να εξυπηρετούνται όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές αλλά και το κοινό να έχει περισσότερο χώρο για τη βόλτα του και σαφώς όλες τις επιλογές ενώπιόν του.

Μερικές μέρες πριν τη μεγάλη γιορτή του Κατακλυσμού, που στην περίπτωση της Λάρνακας αποτελεί τον μεγαλύτερο ετήσιο θεσμό που διοργανώνεται στην πόλη, η αναστάτωση είναι τέτοια που οι αρμόδιοι καλούνται να βρουν τη χρυσή τομή τόσο για εξυπηρέτηση του κόσμου και των επιχειρήσεων που λειτουργούν για μερικές ημέρες στη Λάρνακα αλλά και για τις μόνιμες επιχειρήσεις, που λειτουργούν ολόχρονα στην περιοχή.

 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες