Νέα αναβολή στην εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου

Για τουλάχιστον άλλους έξι μήνες παίρνει αναβολή το ζήτημα εφαρμογής της κάρτας οπαδού, διαγωνισμός του οποίου την ευθύνη έχει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ).

Δύο σημαντικές εξελίξεις καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με το ζήτημα, παρατείνοντας ακόμη περισσότερο το έργο που η πολιτεία επιδιώκει να εφαρμόσει, με σκοπό την πάταξη της βίας στα γήπεδα μέσω ταυτοποίησης των οπαδών που βρίσκονται στα γήπεδα.

Η Αναθεωρητική Αρχή «ρίχνει» την προσφορά
Ένα σχεδόν χρόνο μετά την εξαγγελία του διαγωνισμού για την κάρτα φιλάθλου, ο ΚΟΑ αφού εξέτασε τις προσφορές που είχε ενώπιόν του κατέληξε στην προσφορά της κοινοπραξίας Space Hellas – Hellenic Technical Enterprises Ltd, η οποία αποτελείται από μία εταιρεία με βάση την Ελλάδα και μία κυπριακή αντίστοιχα.

Παρόλα αυτά, μία από τις εταιρείες που συμμετείχε στον διαγωνισμό, η Logicom, προσέφυγε στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών κερδίζοντας μάλιστα ανατροπή της απόφασης του ΚΟΑ. Η απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών αναφέρεται σε άτομο με μη επαρκή προσόντα, το οποίο συμμετείχε στην υποβολή προσφοράς από την επιτυχούσα κοινοπραξία.

Ο ΚΟΑ ζήτησε εξάμηνη παράταση
Με τα πιο πάνω δεδομένα ο ΚΟΑ έχει πλέον δύο βασικές επιλογές. Αφενός να προχωρήσει σε εφαρμογή του έργου μέσω του επιτυχόντα προσφοροδότη, αγνοώντας την απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής, αλλά έχοντας και τον κίνδυνο για αποζημιώσεις που δυνατόν να προκύψουν έπειτα από νομικές διαδικασίες με την εταιρεία Logicom. Αφετέρου ο ΚΟΑ έχει τη δυνατότητα να προκηρύξει εκ νέου τον διαγωνισμό, προκειμένου να αποφύγει νομικές περιπέτειες σε κάθε επίπεδο.

Πάντως, μέχρι ο οργανισμός να λάβει τις τελικές του αποφάσεις αναφορικά με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με τον διαγωνισμό της κάρτας οπαδού, έχει ζητηθεί από τις εμπλεκόμενες πλευρές εξάμηνη παράταση. Ο σκοπός που έχει ζητηθεί η παράταση είναι για να ξεκαθαριστούν οι νομικές πτυχές του ζητήματος και να ληφθεί η καλύτερη δυνατή απόφαση.

Κλέα Παπαέλληνα: Ο διαγωνισμός συνεχίζεται κανονικά
Πάντως, ενδιαφέρον προκύπτει και από τις τοποθετήσεις της προέδρου του ΚΟΑ, η οποία κληθείσα να απαντήσει στο InBusinessNews για το θέμα τόνισε: «Ο Οργανισμός θα μελετήσει την απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, σε συνεργασία και με τον Νομικό του Σύμβουλο, και θα αποφασίσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προς συμμόρφωση με την απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών. Ο διαγωνισμός συνεχίζεται κανονικά μέχρι ολοκληρώσεως του».

Παράλληλα, η Κλέα Παπαέλληνα ερωτηθείσα εάν υπάρχει σχέδιο Β’ μετά την εμπλοκή που παρατηρείται στο θέμα, τόνισε: «Όπως είπα και πιο πάνω, ο διαγωνισμός δεν έχει ακυρωθεί άρα σε αυτό το σημείο δεν γίνονται άλλες σκέψεις είτε για εφαρμογή του σχεδίου εκτός του πλαισίου του διαγωνισμού».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο προκήρυξης νέου διαγωνισμού η κ. Παπαέλληνα τόνισε ότι: «Αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα προκήρυξης νέου διαγωνισμού».

 

Δειτε Επισης

The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες