Ενίσχυση συνεργασίας Πάφου με Σλοβακία

Σειρά σημαντικών αποφάσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πάφου και της Πρεσβείας της Σλοβακίας στην Κύπρο έλαβαν τη Δευτέρα ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος και η Πρέσβειρα της φίλης χώρας Oksana Tomova.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Γραφείο Δημάρχου, ο κ. Φαίδωνος ενημέρωσε την Πρέσβειρα της Σλοβακίας για την πολιτική και τις δράσεις του Δήμου Πάφου στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων και ανέπτυξε το όραμα της Τοπικής Αρχής για τη δημιουργία μιας «Διπλωματίας των Πόλεων», μέσω της οποίας θα επιδιώκονται και θα αναπτύσσονται σχέσεις γόνιμης και στενής συνεργασίας μεταξύ των πόλεων, των  θεσμών και των κοινωνιών όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και της γειτονικής προς την Κύπρο περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Σχετικά με την διεύρυνση των διμερών σχέσεων, ο Δήμαρχος Πάφου και η κ. Tomova συζήτησαν και αποφάσισαν τη διοργάνωση δικοινοτικής εκδήλωσης στην Πάφο, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017, στις αρχές του προσεχούς  Ιανουαρίου, ώστε να δοθεί το μήνυμα της ειρηνικής και αρμονικής συμβίωσης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων σε μια επανενωμένη πατρίδα, όπως για αιώνες συνέβαινε.
 
Αποφάσισαν επίσης την ανάπτυξη μιας στενής συνεργασίας στον τομέα των νέων τεχνολογιών και των start up επιχειρήσεων  με την ανταλλαγή εμπειριών, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τη διοργάνωση κοινών σεμιναρίων ή εκδηλώσεων στην πόλη μας, με τη συμμετοχή των αδελφοποιημένων  ή συνεργαζόμενων με την Πάφο πόλεων από την Ιορδανία, την Αίγυπτο και το Ισραήλ, καθώς και την προώθηση εκ μέρους του Δήμου Πάφου του νεοσύστατου Κυπρο-Σλοβακικού Συνδέσμου Επιχειρήσεων.
  
Στη συνάντηση συζητήθηκε, τέλος, η προοπτική της συνεργασίας με την Εθνική Οπερα της Σλοβακίας, στο πλαίσιο της φετινής παραγωγής του Pafos Aphrodite Festival.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης