Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των κυπριακών προϊόντων

Tην στήριξη όλων στην προσπάθεια που καταβάλλεται για ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας των Κυπριακών Ποιοτικών Αγροτικών Προϊόντων Υψηλής Προστιθέμενης Αξίας, ζήτησε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Σε χαιρετισμό στην Έκθεση Γαστρονομίας “GASTRONOMIA HORECA 2016”, ο κ. Κουγιάλης ανέφερε ότι μια σειρά προϊόντων μας όπως το χαλούμι, τα διάφορα αλλαντικά μας (όπως λούντζα, χοιρομέρι, λουκάνικα, ποσυρτή), οι πατάτες μας, το ελαιόλαδο, τα κρασιά μας, με πρώτο την κουμανταρία, και τόσα άλλα εξαιρετικά προϊόντα αποτελούν πολύτιμη κληρονομία την οποία θα πρέπει να αναδείξουμε και να εκμεταλλευτούμε.

“Η στροφή στην παραγωγή και αξιοποίηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων είναι για μας μονόδρομος. Έχουμε λοιπόν μπροστά μας ένα μεγάλο στοίχημα, να εκτιμήσουμε και να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό τα προϊόντα που απλόχερα μας προσφέρει η κυπριακή γη και η παράδοση του τόπου”, σημείωσε.

Εργαλείο υλοποίησης της προσπάθειας αυτής, συνέχισε, αποτελούν αναμφισβήτητα οι κανονισμοί και νομοθεσίες τη ΕΕ για την καταχώριση ονομασιών ως Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης και Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις.

Μέσα από τη διαφύλαξη και αξιοποίηση της παράδοσης, είπε ο κ. Κουγιάλης, μπορούμε να αναβαθμίσουμε σημαντικά το τουριστικό προϊόν της Κύπρου συμβάλλοντας έτσι στην προσέλκυση όχι μόνο αυξημένου αριθμού ξένων τουριστών στην Κύπρο αλλά συνάμα και ποιοτικότερου τουρισμού.

“Σε αυτή τη προσπάθεια ζητώ τη δική σας συμβολή. Ο καθένας από εσάς που απασχολείται στον επισιτιστικό και τουριστικό τομέα ας γίνει πρεσβευτής των κυπριακών προϊόντων και στις προσπάθειες που καταβάλλει ο καθένας για αναβάθμιση του προϊόντος του να λειτουργήσει με ένα τρόπο που θα ενδυναμώνει την ταυτότητα του τουριστικού μας προϊόντος”, συμπλήρωσε.

Δειτε Επισης

Μικρή πτώση στο ΧΑΚ λόγω αρνητικού κλίματος διεθνώς
Κατευθυντήριες γραμμές Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βιώσιμο μέχρι 2080, βούληση για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και με κυπριακή σημαία το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
ΗΠΑ: Δύο εγγεγραμμένες στην Κύπρο εταιρείες στις νέες κυρώσεις κατά Λευκορωσίας
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων