Eίσοδος Eurogate και DP World-GAP Vassilopoulos στο λιμάνι Λεμεσού

Τους επενδυτές που εισέρχονται στο λιμάνι Λεμεσού στα τρία συμβόλαια εκμετάλλευσης, ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφροών, επιβεβαιώνοντας τις αποκλειστικές πληροφορίες του InBusinessNews, που δημοσιεύθηκαν σε ρεπορτάζ του το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα αναφέρεται ότι το Υπουργείο Μεταφορών ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τους επενδυτές από Γερμανία και Ντουμπάι, που αναλαμβάνουν την εμπορική αξιοποίηση του λιμανιού Λεμεσού. Η γερμανική Eurogate και η κοινοπραξία DP World και GAP Vassilopoulos αναλαμβάνουν τα τρία συμβόλαια του λιμένα. ασιλόπουλου

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών αναφέρεται: Με την επιλογή των διαχειριστών, ολοκληρώνεται επιτυχώς η διαδικασία της εμπορικοποίησης των δραστηριοτήτων του Λιμένα Λεμεσού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών σχετικά με τους προτιμητέους προσφέροντες του έργου εμπορικοποίησης του Λιμένα Λεμεσού, η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά από δύο περίπου χρόνια εντατικής εργασίας και έναν ανταγωνιστικό διεθνή διαγωνισμό που προσέλκυσε το ενδιαφέρον φημισμένων διαχειριστών λιμανιών από όλον τον κόσμο".

Παράλληλα, σημειώνεται αναφορικά με το ποιοι εξασφάλισαν τα τρία συμβόλαια:
1. Η κοινοπραξία εταιρειών αποτελούμενη από τις EUROGATE International GmbH (κατέχουσα την πλειοψηφία), Interorient Navigation Company Ltd και East Med Holdings S.A. για τον Τερματικό Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων.  

2. Η κοινοπραξία εταιρειών αποτελούμενη από τις DP World Limited (κατέχουσα την• πλειοψηφία) και G.A.P. Vassilopoulos Public Ltd για τις Θαλάσσιες Υπηρεσίες, και  

3. Η κοινοπραξία εταιρειών αποτελούμενη από τις DP World Limited (κατέχουσα την• πλειοψηφία) και G.A.P. Vassilopoulos Public Ltd για τον Τερματικό Σταθμό Γενικού Εμπορίου.

Ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι τόσο από τη διαδικασία όσο και από το αποτέλεσμα», προσθέτοντας «μέσα από μια διαφανή και αποδεδειγμένα ανταγωνιστική διαδικασία έχουμε τρεις διαχειριστές με συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάπτυξη των εμπορικών δραστηριοτήτων του σημαντικότερου λιμένα της Κύπρου. Περισσότερα θα μπορούμε να πούμε μετά το τέλος της επίσημης διαδικασίας».
 
Η οριστικοποίηση των Συμβάσεων Παραχώρησης και η έγκριση από την Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις επόμενες έξι εβδομάδες. Το έργο υλοποιείται σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Δειτε Επισης

ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών
Σε καθοδική πορεία ωθούμενος από τη μείωση στις τιμές της ενέργειας ο πληθωρισμός
Στοχευμένη συγκέντρωση δυνητικών επενδυτών στο Λονδίνο-Παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες για επενδύσεις στην Κύπρο
Περνούν από τη ΒΟΥΛΗση στην πράξη-Η πρόταση νόμου που κόβει τα δωδεκατημόρια των ημικρατικών
Ανοίγματα στο Η.Β. για προσέλκυση επενδύσεων-Παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο ο Χριστοδουλίδης
Μικρή πτώση στο ΧΑΚ λόγω αρνητικού κλίματος διεθνώς
Κατευθυντήριες γραμμές Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βιώσιμο μέχρι 2080, βούληση για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής