Αιμιλιανίδου: Πάνω από 20 χιλ. νοικοκυριά εγκρίθηκαν για ΕΕΕ

Έχουν εγκριθεί 20.100 νοικοκυριά για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ), είπε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου και διευκρίνισε ότι εκκρεμούν αιτήσεις για το ΕΕΕ οι οποίες υποβλήθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες.

Η κ. Αιμιλιανίδου είχε την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου συνάντηση, στο γραφείο της, με αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, με επικεφαλής τον ΓΓ του κόμματος, Άντρο Κυπριανού.

Σε δηλώσεις μετά την συνάντηση, ο κ. Κυπριανού είπε ότι ο σκοπός της σημερινής επίσκεψης στην Υπουργό Εργασίας δεν ήταν για να συζητήσουν την φιλοσοφία του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αλλά σκοπός τους ήταν να επισημάνουν κάποια πρακτικά προβλήματα τα οποία έχουν εντοπίσει στην όλη διαδικασία, τα οποία είχαν συμπεριλάβει σε υπόμνημα που είχαν αποστείλει προηγουμένως στην Υπουργό.

«Θέλαμε να τα συζητήσουμε μαζί της, σε μια προσπάθεια να συμβάλουμε με πρακτικές προτάσεις, ιδέες για το πως θα μπορούσε η όλη διαδικασία να διευκολυνθεί. Έχουμε συζητήσει αυτά τα ζητήματα με την Υπουργό. Έχουμε πάρει απαντήσεις», πρόσθεσε.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι θεωρούν ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης στα οποία πηγάζουν από την στελέχωση της σχετικής Υπηρεσίας και την ανταπόκριση, η οποία θα πρέπει να υπάρχει, γιατί έφτασαν κοντά τους καταγγελίες για μεγάλη καθυστέρηση τόσο στην εξέταση των αιτήσεων όσο και στην εξέταση των ενστάσεων, καθώς, επίσης, στην αδυναμία απάντησης σε τηλεφωνήματα τα οποία γίνονται.

«Όλα αυτά τα έχουμε συζητήσει με την Υπουργό. Μας έχουν εξηγηθεί οι προσπάθειες που καταβάλλονται από το Υπουργείο Εργασίας για να επιλυθούν αυτά τα πρακτικά ζητήματα. Εμείς θα παρακολουθούμε το όλο ζήτημα και θα επιχειρούμε να συμβάλλουμε με προτάσεις και ιδέες για να ξεπεραστούν αυτά τα πρακτικά προβλήματα και να υλοποιηθούν οι σχετικές αποφάσεις, όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικά. Ταυτόχρονα, έχουν τεθεί κάποια ζητήματα που αφορούν συγκεκριμένες ομάδες ατόμων στο Υπουργείο, έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι αυτά τα ζητήματα εξετάζονται και πολύ σύντομα το Υπουργείο θα είναι σε θέση να αναλάβει πρωτοβουλίες, καταθέτοντας σχετικές προτάσεις για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων. Ευχαριστούμε την Υπουργό και τους συνεργάτες της για την συνάντηση την οποία έχουμε και βέβαια θα συνεχίσουμε σε ότι αφορά την φιλοσοφία του όλου ζητήματος, να εγείρουμε διάφορα ζητήματα εμείς», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς ποια είναι τα θέματα που έθιξαν, ο κ. Κυπριανού είπε ότι αφορούν εγκλωβισμένους, επανεγκατασταθέντες, άτομα τα οποία είχαν κακοποιηθεί το 1974, τους μακροχρόνια άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους, και άλλα ζητήματα. «Θα τα δούμε όταν θα είναι οι έτοιμες οι προτάσεις», πρόσθεσε.

Η Υπουργός Εργασίας, σε δηλώσεις της, ευχαρίστησε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ και τους συνεργάτες τους για τις πολύ χρήσιμες παρατηρήσεις οι οποίες, όπως είπε, «έχουν γίνει και οι οποίες πραγματικά μας βοηθούν να μπορέσουμε να επιτελέσουμε το έργο μας καλύτερα».

«Οποιεσδήποτε συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων είναι προς το στόχο να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας που πραγματικά έχουν ανάγκη, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είμαι βέβαιη ότι θα συνεχίσουμε την ανταλλαγή απόψεων έτσι ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση πόσες είναι οι αιτήσεις για το ΕΕΕ και πόσες εκκρεμούν, η Υπουργός είπε ότι εκκρεμούν οι αιτήσεις οι οποίες έχουν υποβληθεί τους τελευταίους δύο μήνες και πρόσθεσε ότι έχουν εγκριθεί 20.100 νοικοκυριά για ΕΕΕ.

Ερωτηθείσα αν είχε καταγγελίες ότι δημόσιοι υπάλληλοι έλαβαν ΕΕΕ ενώ δεν δικαιούταν, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι τέτοιες καταγγελίες δεν έχει. «Θα παρακαλέσω αν υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες και τέτοια στοιχεία θα ήθελα να τα γνωρίζω έτσι ώστε να τα εξετάσουμε», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μονόωρη απεργία μελών συνδικαλιστικών οργανώσεων ΡΙΚ
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός