Α. Νεοφύτου: Μπορούμε να βρούμε λύση για την πώληση δανείων

Το θέμα του νομοσχεδίου για την πώληση δανείων βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης δύο περίπου ωρών, των επικεφαλής της Τρόικας με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι επί του θέματος μπορεί να βρεθεί λύση μέχρι την Πέμπτη, οπότε και οδηγείται στην Ολομέλεια της βουλής το εν λόγω νομοσχέδιο προς έγκριση.

«Πιστεύω πως υπάρχει υπευθυνότητα σε αυτό τον τόπο και έχουμε αρκετές ώρες μέχρι την Πέμπτη το πρωί να βρούμε λύση», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου ερωτηθείς αν πιστεύει πως το νομοσχέδιο πως αύριο θα εγκριθεί από τη βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση δανείων.

«Έπρεπε να είχαμε εγκρίνει αυτό το νομοσχέδιο από τον Οκτώβριο. Αύριο τελειώνει η αξιολόγηση της Τρόικας. Απεύχομαι να βρεθούμε σε μια μη θετική αξιολόγηση του προγράμματος. Να μην φτάσουμε στο σημείο να δείξουμε ως χώρα ότι στο τέλος του δρόμου χαλαρώσαμε», ανέφερε.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε επίσης «εγώ προσωπικά τρέμω στο εφιαλτικό σενάριο να ζήσει η Κύπρος αυτά που έζησε κι η Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2014, στο τέλος του δρόμου που υπήρξε χαλάρωση και αναπροσαρμογή».

Κληθείς να σχολιάσει την θέση που εξέφρασε το ΑΚΕΛ ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, ο κ. Νεοφύτου διερωτήθηκε ποιο νομοσχέδιο ψήφισε το κόμμα αφού αποχώρησε από την Κυβέρνηση, που αφορά τις εθνικές υποχρεώσεις της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε επίσης ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με την Τρόικα, τα πράγματα είναι δύσκολα, οι διαπραγματεύσεις σκληρές και πρέπει να βρεθεί λύση.

Όπως είπε, το νομοσχέδιο για πώληση δανείων, είναι από τα πιο δύσκολα και είναι κρίμα ύστερα από τόσο δρόμο, αυτές οι εθνικές προσπάθειες να παν χαμένες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους