Στόχος η ψήφιση της μεταρρύθμισης στην ΤΑ πριν το τέλος του χρόνου

Εντατικές συνεδρίες, δύο ανά εβδομάδα, αναμένεται να ξεκινήσει το Υπουργείο Εσωτερικών  με αντικείμενο το Νομοσχέδιο που αφορά τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , χωρίς  περιορισμό χρόνου στην παρουσία τόσο της Ένωσης Δήμων, της Ένωσης Κοινοτήτων , αλλά και εκπροσώπων κομμάτων ανέφερε από τη Τσάδα της Επαρχίας Πάφου ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Ο κ. Χάσικος μιλώντας μετά το πέρας περιφερειακής σύσκεψης Κοινοτήτων Επαρχίας Πάφου με την συμμετοχή των Κοινοτήτων Κοίλη, Λεμόνα, Λετύμπου, Στρουμπί, Χούλου, Τσάδα και Κούρδακα  στην αίθουσα εκδηλώσεων  Εκκλησίας Παναγίας Χρυσελεούσης, στην  Τσάδα, ανέφερε πως στόχος του Υπουργείου του είναι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου να υπάρξουν όλες οι αναγκαίες συγκλήσεις για να μπορέσει η Βουλή με τη σειρά της πριν το τέλος του χρόνου,- όπως είπε- να ψηφίσει το Νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης με βάση το νέο σχεδιασμό που έχει προγραμματιστεί δεν τέθηκαν στο πλαίσιο της περιφερειακής σύσκεψης στην Τσάδα , αλλά σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο προεδρικό μέγαρο υπό την προεδρία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην παρουσία της Ένωσης Δήμων.

Αναφερόμενος στην περιφερειακή σύσκεψη ο κ. Χάσικος είπε πως αυτή έγινε στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλει το Υπουργείο Εσωτερικών “να είμαστε κοντά στις κοινότητες” καθώς συνέχισε, “ να βλέπουμε τα προβλήματα τους εκεί και όπου μπορούμε να δίνουμε λύσεις”, σημειώνοντας πως στη παρούσα σύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα Τσάδα  δόθηκαν αρκετές λύσεις .

“Δόθηκαν λύσεις” συνέχισε, “και πολλά άλλα έχουν τροχιοδρομηθεί, έτσι ώστε σε συνεργασία με τα αρμόδια τμήματα να υλοποιηθούν κάποια
πράγματα, αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για πολλά άλλα” .   

Ο κ. Χάσικος καταλήγοντας εξέφρασε την ικανοποίηση του , διότι – όπως είπε- εν μέσω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που περνούμε , και ένεκα των περιορισμένων κονδυλίων , παρά ταύτα , έστω και πενιχρά, εκεί που θα πρέπει να δοθούν άμεσες λύσεις , ιδιαίτερα όταν αφορούν θέματα υγείας, ή και ασφάλειας να μπορούμε να δώσουμε λύσεις., συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι ο  κ. Χάσικος νωρίς το απόγευμα θα παρακαθίσει σε Περιφερειακή σύσκεψη Κοινοτήτων Επαρχίας Πάφου με την συμμετοχή των Κοινοτήτων Κισσόνεργα, Μέσα Χωριό, Τάλα, Τρεμιθούσα και Μεσόγη στα Γραφεία του  Κοινοτικού Συμβουλίου Μεσόγης.

Στην περιφερειακή σύσκεψη παρευρέθηκε από πλευράς εκπροσώπων κομμάτων ο Α’ αντιπρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Δώρος Παφίτης.

Δειτε Επισης

Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου
Προβληματισμοί για άρση ορίων στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων