Με κολοσσούς η έκδοση του ομολόγου

Με γνωστούς οίκους από όλο τον πλανήτη συνεργάστηκε το Υπουργείο Οικονομικών για την τελευταία πράξη έκδοσης χρέους, μέσω ομολόγους 10ετου΄ς διάρκειας στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Πιο ειδικά αναφέρεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών συνεργάστηκε με τους διεθνείς κολοσσούς:
-Barclays Bank PLC
-Goldman Sachs International
-HSBC Bank plc
-Nomura International plc

Ο κάθε συνεργάτης του Υπουργείου Οικονομικών είχε διαφορετικό ρόλο προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά σε σχέση με τις διαδικασίες έκδοσης του ομολόγου, αλλά και για να διασφαλιστεί η επιτυχία της έκδοσης.

Οι διεθνείς παρουσιάσεις σε επενδυτές, τα γνωστά road shows, η εγγραφή και προώθηση του ομολόγου στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ακόμη και νομικές πτυχές της έκδοσης χρέους αποτελούν σημαντικές εργασίες που ανέλαβαν οι διεθνείς οίκοι υπηρεσιών, με τους οποίους συνεργάστηκε το Υπουργείο Οικονομικών.

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση ευρύτερα αξιολογούν την πρόσφατη έκδοση ως το σημαντικότερο βήμα εξόδου της Κύπρου από τον μεγάλο κύκλο της οικονομικής κρίσης, ολοκλήρωσης του προγράμματος στήριξης αλλά και αποκατάστασης της αξιοπιστίας της κυπριακής οικονομίας.

Το βράδυ της Δευτέρας, 26 Οκτωβρίου, ο Χάρης Γεωργιάδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για όλες τις διαδικασίες, οι οποίες ακολουθήθηκαν αναφορικά με την έκδοση. Σημειώνεται ακόμη, ότι σε εκδόσεις  ομολόγων του δημοσίου αποτελεί συνήθη πρακτική η εξασφάλιση συμμετοχής, πριν ακόμη το άνοιγμα του βιβλίου για τις προσφορές. Η συγκεκριμένη πρακτική δείχνει και τις προθέσεις των επενδυτών ενώ καταδεικνύει, σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία της έκδοσης που έπεται.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους