Στην Κύπρο έρχεται ο Πρόεδρος της Αυστρίας

Τον υψηλό βαθμό των παραδοσιακά στενών και στέρεων σχέσεων Αυστρίας και Κύπρου αναμένεται να επαναβεβαιώσει η επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στις 3 και 4 Νοεμβρίου στην Λευκωσία, ο Αυστριακός ομοσπονδιακός Πρόεδρος, Χάιντς Φίσερ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, προσκεκλημένος του Κυπρίου ομολόγου του, Νίκου Αναστασιάδη, ο Αυστριακός Πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με τον ίδιο, με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, θα συμμετάσχει στο "Αυστριακό-Κυπριακό Οικονομικό Φόρουμ", ενώ το πρόγραμμα προβλέπει επίσης κοινή συνέντευξη Τύπου των Προέδρων των δύο χωρών.

Κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, ο κ. Φίσερ θα συνοδεύεται από τους Αυστριακούς υπουργούς Παιδείας και Γυναικών Γκαμπριέλε Χάινις-Χόζεκ, Δικαιοσύνης Βόλφγκανγκ Μπραντστέτερ, την υφυπουργό Οικονομικών, Σόνια Στρεσλ, καθώς και τη γενική γραμματέα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αυστρίας, Άννα Μαρία Χόχαουζερ.

Στην τελευταία του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Αυστρίας, αναφερόμενος στο Κυπριακό, είχε τονίσει πως είναι δικαιολογημένη η ελπίδα για επανένωση της Κύπρου και δεν επιτρέπεται να εγκαταλείπεται, γιατί και η ελπίδα για ένα τέλος του Τείχους του Βερολίνου φαινόταν για πολλά χρόνια ουτοπική και μη ρεαλιστική, αλλά επιτεύχθηκε.

"Επιθυμούμε μια ενωμένη Κύπρο σε μια ενωμένη Ευρώπη, που θα ήταν επίσης ένα θετικό σινιάλο για αυτήν, την σημαδεμένη από αντιπαραθέσεις περιοχή, και η Κύπρος μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη της Αυστρίας" επισήμανε ο γενικός γραμματέας του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών, Μίχαελ Λίνχαρντ, υποδεχόμενος στα μέσα του περασμένου μήνα τον πρόεδρο του Κυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Φειδία Πετρίδη και τον πρόεδρο του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Φίκρι Τόρος.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης