Αυξήσεις σε όσους πήραν προαγωγές στο Δημόσιο

Σε αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι έλαβαν προαγωγές αλλά όχι με το αντίστοιχο οικονομικό αντίκρισμα, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, σε ένα πρώτο μέτρο αποκατάστασης των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής που λαμβάνονται από το 2011 αλλά κυρίως εντός Μνημονίου.

Πιο ειδικά αναφέρεται ότι στους σχεδιασμούς του υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνεται μέτρο για άρση του μέτρου παγώματος προσαυξήσεων σε όσους εξασφάλισαν προαγωγή, αφού το ΥΠΟΙΚ αξιολογεί την κατάσταση που δημιουργήθηκε ως στρεβλή.

Μάλιστα, μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο Χάρης Γεωργιάδης τόνισε πως πρόκειται για μια αδικία και μια στρέβλωση η οποία πρόκειται σύντομα να διορθωθεί. Μάλιστα απαντώντας στις πρώτες επικρίσεις που έχουν εκφραστεί και οι οποίες αποδίδουν την κίνηση της κυβέρνησης σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε: «Ας αποφασίσουν αυτοί που ασκούν κριτική εάν τελικά είμαστε τροϊκανότεροι των τροϊκανών, ή εάν λειτουργούμε για εξασφάλιση ψήφων».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι όλα τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης που έχουν εφαρμοστεί θα εξετάζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αναλόγως των συνθηκών και των οικονομικών δεδομένων θα λαμβάνονται οι ανάλογες αποφάσεις.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι μισθοί στο Δημόσιο είναι παγωμένοι από το 2011, όταν λήφθηκαν τα πρώτα οικονομικά μέτρα έπειτα από προτάσεις της κυβέρνησης Χριστόφια και τους απαραίτητους νόμους από τη Βουλή, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης, της εξόδου της Κύπρου από τις διεθνείς αγορές για δανεισμό αλλά και των επιπτώσεων που προκάλεσε η έκρηξη στο Μαρί τόσο στην αγορά όσο και στην οικονομία της χώρας ευρύτερα. Έπειτα ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και αναλόγως αναγκών προήχθησαν, προκειμένου να ηγηθούν τμημάτων ή υπηρεσιών χωρίς όμως η προαγωγή να αντιστοιχεί στην οικονομική κλίμακα της εκάστοτε θέσης.

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές