Κύπρος - Κατάρ υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας

Κύπρος και Κατάρ υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας που αποσκοπεί στη χαρτογράφηση δράσεων για περαιτέρω ενδυνάμωση της μεταξύ τους συνεργασίας σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, oλοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της 1ης Συνόδου της Μεικτής Επιτροπής Κύπρου-Κατάρ για Οικονομική και Τεχνική Συνεργασία, που πραγματοποιήθηκαν στη Ντόχα. Από κυπριακής πλευράς, προήδρευσε ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργίου, ενώ από πλευράς του Κατάρ, ο Υπουργός Οικονομικών και Εμπορίου Sheikh Ahmed bin Jassim Al Than.

Με την ολοκλήρωση της Συνόδου, οι δυο χώρες υπέγραψαν το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που αποσκοπεί στη χαρτογράφηση δράσεων για περαιτέρω ενδυνάμωση της μεταξύ τους συνεργασίας σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, έγινε ανασκόπηση της οικονομικής κατάστασης των δυο χωρών και επισημάνθηκε ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο για αύξηση του εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών.

Η κυπριακή πλευρά επεσήμανε ότι η οικονομία της έχει ήδη μπει σε πορεία ανάκαμψης ενώ παράλληλα, ανέλυσε τις ευκαιρίες και προοπτικές που παρουσιάζονται για επενδύσεις στο νησί, τόσο από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Κυβέρνησης, όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

Επιπρόσθετα, εξετάστηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας της Κύπρου και του Κατάρ στους τομείς των μεταφορών (αερομεταφορές, οδικές μεταφορές και εμπορική ναυτιλία), της ενέργειας, της γεωργίας, της αλιείας και της ιχθυοκαλλιέργειας, της υγείας, της επεξεργασίας του νερού, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω Μεικτή Επιτροπή, συστάθηκε με βάση τη Συμφωνία για Οικονομική και Τεχνική Συνεργασία που είχε υπογραφεί μεταξύ της Κύπρου και του Κατάρ από το Νοέμβριο του 2008.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες