Ρωσικό επενδυτικό ενδιάφερον για τον πρωτογενή τομέα

Οι σχέσεις Κύπρου και Ρωσίας στον πρωτογενή τομέα παραγωγής στη βάση κοινού προγράμματος και οι προοπτικές επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα της Κύπρου συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκου Κουγιάλη στη Ρωσία, που ολοκληρώθηκε το Σάββατο (10/10).

Κατά τη διάρκεια παραμονής του στη Ρωσία, ο κ. Κουγιάλης παρευρέθηκε στα εγκαίνια της 17ης Αγροτοβιομηχανικής Έκθεσης «Χρυσό Φθινόπωρο» στη Μόσχα κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Υπουργού Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Alexander N. Tkachev.

Επίσης, σε διμερή συνάντηση με τον κ. Tkachev συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών στον πρωτογενή τομέα παραγωγής στη βάση του Κοινού Προγράμματος Δράσης που υπέγραψαν οι Πρόεδροι των δύο χωρών τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο χωρών, ο κ. Κουγιάλης είχε επίσης συναντήσεις με τον Υφυπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης και Επικεφαλής της Διακυβερνητικής Επιτροπής Ρωσίας-Κύπρου για θέματα οικονομικής συνεργασίας Nikolay Podguzov, καθώς και με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Μόσχας Mikhail Kuzovlev.

Σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες που καταβάλλονται για προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ο κ. Κουγιάλης συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Ρωσικής Υπηρεσίας Επενδύσεων Valery Romanyuk, ο οποίος εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για την προοπτική επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα της Κύπρου. Οι προοπτικές αυτές συμφωνήθηκε όπως εξεταστούν περαιτέρω σε νέα συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας που έχει καθοριστεί για τις 18 του τρέχοντος μηνός στην Κύπρο.

Ο κ. Κουγιάλης επιστρέφει στην Κύπρο σήμερα, 10 Οκτωβρίου 2015.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών