Γεωργιάδης: Έχουμε τα συστατικά για να έρθουν τα funds

Πεπεισμένος ότι η Κύπρος έχει όλα τα βασικά συστατικά που θα της επιτρέψουν να καταστεί ένα ανταγωνιστικό και αξιόπιστο κέντρο για την παγκόσμια βιομηχανία επενδυτικών ταμείων, δηλώνει ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Σε ομιλία του σε δείπνο με αφορμή το Συνέδριο των κυπριακών επενδυτικών ταμείων, που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως το συνέδριο αυτό επιβεβαιώνει την κοινή επιθυμία της κυβέρνησης και της βιομηχανίας για την τοποθέτηση της Κύπρου στον χάρτη της παγκόσμιας βιομηχανίας επενδυτικών ταμείων.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην πορεία της οικονομίας, τονίζοντας πως «αυτά τα δυόμισι χρόνια εργαστήκαμε σκληρά για την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών και πράγματι καταφέραμε να εξαλείψουμε το δημοσιονομικό έλλειμμα διατηρώντας την ελκυστικότητα του φορολογικού μας συστήματος».

Όπως είπε, πλέον, ο τραπεζικός τομέας έχει αναδιαρθρωθεί και είναι τώρα μικρότερος, ανακεφαλαιοποιημένος και με καλύτερη διαχείριση και εποπτεία, προωθούνται οι πολύ αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια υπηρεσία έτσι ώστε αυτή να καταστεί πιο ευέλικτη και πιο αποτελεσματική και οι οικονομία καθίσταται πιο παραγωγική και ανταγωνιστική.

«Και θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι τα μέχρι σήμερα θετικά αποτελέσματα δεν θα μας οδηγήσουν σε εφησυχασμό, αντίθετα αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν», τόνισε.

Ο ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε ταυτόχρονα πως σε αυτή την περίοδο της δύσκολης αλλά αναγκαίας μεταμόρφωσης ξεχώρισε ένα χαρακτηριστικό, το ότι «η Κύπρος κατάφερε να διατηρήσει όλα τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, ως μια μικρή, ευέλικτη οικονομία, που επέδειξε ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα».

«Και αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές για τον πολύ σημαντικό τομέα παροχής επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών», είπε, για να προσθέσει πως «δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί ότι η αποκατάσταση των προοπτικών ανάπτυξης της οικονομίας μας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανθεκτικότητα και την προοπτική αυτού του σημαντικού τομέα».

«Και ακριβώς γι` αυτό το λόγο», συνέχισε, «είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η Κύπρος ήδη έχει τα βασικά συστατικά που θα της επιτρέψουν να καταστεί ένα ανταγωνιστικό και αξιόπιστο κέντρο για την παγκόσμια βιομηχανία επενδυτικών ταμείων, ένας τομέας που τα προηγούμενα χρόνια άντλησε τρισεκατομμύρια»».

Τόνισε δε πως «οι προοπτικές για περαιτέρω παραμένουν εξαιρετικές γιατί υπάρχουν πολλά χρήματα σε όλη την Ευρώπη που παραμένουν μη παραγωγικά».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης παρέθεσε τα τέσσερα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Κύπρος. Ειδικότερα αναφέρθηκε στο ότι η Κύπρος ήταν πρώτη χώρα που να ενσωματώσει στην εθνική της νομοθεσία την κοινοτική οδηγία για τους Διαχειριστές Εναλλακτικών Επενδυτικών Ταμείων, το εποπτικό πλαίσιο, το μορφωτικό επίπεδο, αλλά και την τεχνολογία.

Τόνισε όμως ότι το πιο σημαντικό συστατικό είναι ένα σταθερό φιλικό προς τις επιχειρήσεις οικονομικό περιβάλλον, που εμπνέει εμπιστοσύνη, αξιοπιστία και προσφέρει θετική προπτική.

«Και αυτό είναι ακριβώς που θα συνεχίσουμε να προωθούμε», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μονόωρη απεργία μελών συνδικαλιστικών οργανώσεων ΡΙΚ
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός