Αναστασιάδης: Ανάπτυξη μέσω επενδυτικών ταμείων

Η Κύπρος πληροί τις προϋποθέσεις για να καταστεί περιφερειακό κέντρο για επενδυτικά ταμεία, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Σύνοδο του Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων Κύπρου (CIFA) που πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει το 2014 σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και τη Βουλή ένα συνολικό νομικό πλαίσιο για συλλογικά επενδυτικά σχέδια που περιλαμβάνουν εναλλακτικές επενδύσεις, προσθέτοντας πως η Κυβέρνηση είναι ανοικτή σε εισηγήσεις για περαιτέρω ενδυνάμωση αυτού του πλαισίου τόσο σε νομικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Πρόεδρος επισήμανε επίσης ότι «η ενθάρρυνση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε εξειδικευμένες αγορές στον τομέα των υπηρεσιών είναι πρωτίστης σημασίας για την οικονομία μας και η Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για την προώθηση αποτελεσματικών πολιτικών που συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη και την εργοδότηση με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας».

Ο Πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κύπρος πληροί κάθε προϋπόθεση για να καταστεί περιφερειακό κέντρο για επενδυτικά ταμεία μέσα από τη στρατηγική της γεωγραφική θέση, τη σταθερή και διαφανή πολιτική υποδομή και του σύγχρονου νομικού της συστήματος.

Είπε ότι η Κύπρος σημείωσε στροφή προς τη θετική οικονομική ανάπτυξη από την αρχή του 2015, ανάπτυξη η οποία θα διατηρηθεί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, λόγω των πολιτικών που ακολουθούνται, όπως η προσέλκυση επενδύσεων σε τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες και η λιμενική βιομηχανία.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας δεν είναι απλώς η βελτίωση των αριθμών της οικονομίας αλλά και της καθημερινότητας των πολιτών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός