Στο επίκεντρο το «πόθεν έσχες» αξιωματούχων

To θέμα της ρύθμισης του πόθεν έσχες πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων συζήτησε και σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής να αναφέρει ότι στόχος είναι μέχρι τα Χριστούγεννα να παρουσιαστεί ολοκληρωμένο πλαίσιο μέσα από το οποίο να ρυθμίζεται το όλο θέμα.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σωτήρης Σαμψών είπε ότι το πλαίσιο εφαρμογής και τροποποίησης της νομοθεσίας συζητείται από την Επιτροπή με γοργούς ρυθμούς, όπως επίσης και το θέμα της αυτορύθμισης με τη θέσπιση κανονισμών από μέρους της Βουλής, κατά τρόπο που πριν από τα Χριστούγεννα να παρουσιαστεί ολοκληρωμένο πλαίσιο ρύθμισης στη σύσκεψη των αρχηγών έτσι ώστε να προχωρήσει η ψήφιση των νόμων, η αναθεώρηση του Συντάγματος και η σχετική τροποποίηση των κανονισμών της Βουλής.

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού είπε ότι πριν τη διάλυση της ενόψει βουλευτικών εκλογών το 2016, η Βουλή θα πρέπει να προχωρήσει στην αναθεώρηση και επαναψήφιση του «πόθεν έσχες» για όλες τις κατηγορίες των ελεγχόμενων προσώπων, και βουλευτές, και υπουργούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη Δημόσια Υπηρεσία και όλους τους ανεξάρτητους αξιωματούχους.

Ο κ. Δαμιανού ανέφερε επίσης ότι η Επιτροπή προκρίνει την αυτορύθμιση του Κοινοβουλίου, όπως συμβαίνει σε όλα τα σύγχρονα κοινοβούλια της Ευρώπης.  «Η Βουλή οφείλει να έχει και δικό της κανονισμό που να ρυθμίζει τα θέματα πόθεν έσχες», είπε.

Ανέφερε ακόμη πως στο πλαίσιο της σχετικής σύσκεψης με τους αρχηγούς την περασμένη βδομάδα  συζητήθηκαν διάφοροι τρόποι για το πώς θα προχωρήσει το θέμα και πως σήμερα αποφασίστηκε ότι τις επόμενες μέρες θα εξεταστεί εκ νέου η πρόταση που έχει ετοιμαστεί για τροποποίηση του κανονισμού και θα τεθούν στο τραπέζι όλες οι προτάσεις που έχουν γίνει για τα θέματα «πόθεν έσχες» για να διεξαχθεί μια παράλληλη συζήτηση με στόχο πριν ολοκληρωθεί η θητεία της παρούσας Βουλής να ψηφιστεί ένα ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»