Αναστασιάδης: Στήριξη προς την Ελλάδα με κάθε τρόπο

"Οπουδήποτε και σε οτιδήποτε μπορεί κατά το μέγεθος μας και τη δυνατότητα μας να συμβάλουμε στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά και στη διαμόρφωση ενός προγράμματος που θα βοηθά, θα το πράξουμε" είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές για την Ελλάδα,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «χωρίς αμφιβολία. Και εμείς πρωταγωνιστούμε στο να παραμείνει η Ελλάδα. Τη θέλουμε ισχυρή για όλους τους κατανοητούς λόγους, αλλά και γιατί απαιτείται ένα πρόγραμμα που να δώσει την ευκαιρία ανάκαμψης της οικονομίας, αλλά και ανακούφισης ιδιαίτερα των Ελλήνων πολιτών.

Είναι γνωστές οι παρεμβάσεις τόσο του ιδίου όσο και του Υπουργείου Οικονομικών σε θέματα που είναι ουσιώδους σημασίας για τη βιωσιμότητα του χρέους, για την επιβίωση κ.ά. Συνεπώς, οπουδήποτε και σε οτιδήποτε μπορεί κατά το μέγεθος μας και τη δυνατότητα μας να συμβάλουμε στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά και στη διαμόρφωση ενός προγράμματος που θα βοηθά, θα το πράξουμε».

Ερωτηθείς αν εκτιμά πως υπάρχουν τα περιθώρια για να γεφυρωθούν οι διαφορές, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «θέλω να ελπίζω ναι. Βεβαίως έχουμε μπροστά μας ένα δημοψήφισμα το οποίο κάπου έχει αναστείλει τις διαπραγματεύσεις. Αυτό θέλω να ελπίζω ότι θα ξεπεραστεί με αποφασιστικότητα από πλευράς του Έλληνα Πρωθυπουργού, αλλά και από πλευράς των Θεσμών με προτάσεις που θα βοηθούν τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ανάλογα και με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, να διαπραγματευτεί ένα μνημόνιο ή ένα πρόγραμμα, αν θέλετε, με αξιοπρέπεια και με συνθήκες που δεν θα οδηγούν, δεν θα επιτρέπουν να θεωρηθεί ότι ταπεινώνεται είτε ένας λαός είτε μια Κυβέρνηση».

Eπιστολή προς Τσίπρα
Στήριξη στο αίτημα για χρονική επέκταση του ελληνικού προγράμματος εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με επιστολή του στον Ελληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οπως έγραψε πριν από λίγο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, “ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε σε επιστολή του Πρωθυπουργού Τσίπρα, εκφράζοντας στήριξη στο αίτημα για χρονική επέκταση του προγράμματος”.

Δειτε Επισης

Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών
Σε καθοδική πορεία ωθούμενος από τη μείωση στις τιμές της ενέργειας ο πληθωρισμός
Στοχευμένη συγκέντρωση δυνητικών επενδυτών στο Λονδίνο-Παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες για επενδύσεις στην Κύπρο