Ενδυνάμωση της συνεργασίας Ρωσικής Πρεσβείας - Πάφου

Την ανάπτυξη μιας στενής και γόνιμης συνεργασίας συζήτησαν ο δήμαρχος Πάφου με τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Κύπρου. 

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου, στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, ο πρέσβης της Ρωσίας Στανισλάβ Οσάτσιη και ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, συζήτησαν τρόπους ενδυνάμωσης της συνεργασίας, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου- Ρωσίας και, ειδικότερα, την ανάπτυξη σχέσεων της Πάφου με μία ρωσική πόλη.

 

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Οσάτσιη, εξέφρασε το μεγάλο ενδιαφέρον του για μια πολύπλευρη συνεργασία με την Πάφο και τόνισε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για το σκοπό αυτό, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017. «Θέλουμε η συνεργασία να είναι στενή και καθημερινή. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και σε υψηλό επίπεδο», δήλωσε.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος εξέφρασε ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συνάντησης και τόνισε ότι πολύ σύντομα ο Δήμος θα μελετήσει τις σκέψεις και ιδέες που συζητήθηκαν, ώστε να αναπτυχθεί μια πολύπλευρη και ολοκληρωμένη συνεργασία των δύο πλευρών σε θέματα πολιτισμού, τουρισμού, επιχειρηματικότητας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ιδιαίτερα σήμερα που η Πάφος προετοιμάζεται για τη μεγάλη διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2017, η συνεργασία αυτή καθίσταται ακόμη πιο σημαντική και επίκαιρη, καθώς με τη Ρωσία μας ενώνουν ισχυροί πολιτισμικοί δεσμοί και διαχρονική φιλία. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, συζητήσαμε θέματα συνεργασίας της Πάφου  με μεγάλους Πολιτιστικούς Οργανισμούς και Ιδρύματα της φίλης χώρας», επεσήμανε ο κ. Φαίδωνος.

Απαντώντας σε ερώτηση αν συζητήθηκε το ενδεχόμενο ρωσικών επενδύσεων στην Πάφο, ο κ. Φαίδωνος είπε ότι το ζητούμενο δεν είναι τα χρήματα, αλλά η ανάπτυξη ισχυρών, ουσιαστικών και σε βάθος σχέσεων με τη Ρωσία, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό αν έρθουν και οι επενδύσεις θα είναι καλοδεχούμενες. Ανέφερε, επίσης, ότι η παρουσία εκπροσώπων και άλλων τοπικών φορέων στη συνάντηση με τον Πρέσβη δείχνει το ενδιαφέρον και τη βούληση του Δήμου για μία πολυδιάστατη συνεργασία της Πάφου με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Στην συνάντηση παρακάθισαν ο Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο Γιώργος Προδρόμου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Δήμου Λάζαρος Ομήρου, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου Επαμεινώνδας Κορακίδης και ο Δημοτικός Γραμματέας Πάφου Θέμης Φιλιππίδης.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών
Σε καθοδική πορεία ωθούμενος από τη μείωση στις τιμές της ενέργειας ο πληθωρισμός
Στοχευμένη συγκέντρωση δυνητικών επενδυτών στο Λονδίνο-Παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες για επενδύσεις στην Κύπρο
Περνούν από τη ΒΟΥΛΗση στην πράξη-Η πρόταση νόμου που κόβει τα δωδεκατημόρια των ημικρατικών