Α. Χρίστου: Η διαρκής αναβάθμιση της Λεμεσού

Oλοκληρώνονται οι εργασίες σε πολυαναμενόμενα έργα υποδομής και ανάπτυξης στη Λεμεσό, τα οποία θα αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο την πολιτιστική δράση στην πόλη, ενώ θα ανεβάσουν το επίπεδο υπηρεσιών της συμπρωτεύουσας. Την ίδια ώρα το τουριστικό ρεύμα της Λεμεσού αν και διατηρεί μικρό μερίδιο από το σύνολο της τουριστικής πίτας, εντούτοις –αναλογικά- αποφέρει περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με άλλες περιοχές. Παράλληλα, ενώ η Λευκωσία ετοιμάζεται για τραμ, στη Λεμεσό κάνουν σχέδια για θαλάσσια ταξί.

Σε δηλώσεις του στο ΙnBusinessNews ο Δήμαρχος Λεμεσού, Ανδρέας Χρίστου, μίλησε για τα έργα που αναμένονται να ολοκληρωθούν στην πόλη, για το τουριστικό ρεύμα της συμπρωτεύουσας και τις σκέψεις για αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει η πόλη.

Πάρκο Γαρύλλη
Το γραμμικό πάρκο Γαρύλλη βρίσκεται στο 97% της ολοκλήρωσης του δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου. Αναμένεται ολοκλήρωση της φύτευσης και αντικατάστασης φυτών που λόγω των καιρικών συνθηκών δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Τα εγκαίνια του πάρκου θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2015, με την άφιξη στη πόλη της Λεμεσού αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο
Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται η ολοκλήρωση της ανακαίνισης του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, μετά και το πέρας των εργασιών τοποθέτησης εξοπλισμού.

Αποθήκες Παπαδάκη
Σημαντικό έργο και πολιτιστικός σταθμός θα αποτελέσει το Δημοτικό Κέντρο Εικαστικών Τεχνών στις Αποθήκες Παπαδάκη. Η συνολική δαπάνη φθάνει το 1.3 εκατ. ευρώ και υπολογίζεται να είναι έτοιμο πριν το τέλος του 2016. Στο κέντρο θα στεγάζονται εκθέσεις Κυπρίων και ξένων καλλιτεχνών.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λεμεσού εντός του 2015 θα αρχίσουν και δύο οδικά έργα με πιο σημαντικό την ενοποίηση του παραλιακού δρόμου με την λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ.

Τραμ στη Λεμεσό;
Αναφορικά με τα σχέδια για τραμ στη Λευκωσία ο κ. Χρίστου δήλωσε πως δεν υπάρχουν αντίστοιχα σχέδια για τη Λεμεσό. «Δεν πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα ήταν βιώσιμο στη Λεμεσό. Ο παραλιακός δρόμος δεν μπορεί να αντέξει επιπλέον λωρίδα για το τραμ. Το δίκτυο των λεωφορείων καλύπτει πλήρως τις ανάγκες ντόπιων και τουριστών».

Σκέψεις για θαλάσσιο ταξί
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού γίνονται σκέψεις για την εφαρμογή υπηρεσίας θαλάσσιων ταξί από ιδιώτες. Η διαδρομή θα αρχίζει από το νοτιοανατολικό άκρο της πόλης παρά το ξενοδοχείο Le Meridien και να φθάνει μέχρι και το νέο Λιμάνι ή ακόμη και μέχρι την παραλία του Ladies Miles.

Ποιοτικό τουριστικό ρεύμα
Ο κ. Χρίστου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το τουριστικό ρεύμα στην πόλη. «Στη Λεμεσό διαθέτουμε κυρίως ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων και προσελκύουμε τουρίστες που πραγματοποιούν μεγαλύτερες δαπάνες σε σχέση με άλλους. Δεν υπάρχει προοπτική για μαζικό τουρισμό όπως η Πάφος που διαθέτει και διεθνές αεροδρόμιο ή η επαρχία Αμμοχώστου. Σημασία έχει το εισόδημα που αφήνουν πίσω τους οι τουρίστες. Στόχος η προσέλκυση καλύτερης ποιότητας τουριστικού ρεύματος.

«Η Λεμεσός βασίζεται κυρίως στη ρωσική αγορά. Έχουμε προχωρήσει και σε αδελφοποίηση με την Αγία Πετρούπολη για την ενδυνάμωση των σχέσεων μας. Ακόμη, το καλοκαίρι θα φιλοξενήσουμε κατασκηνώσεις για παιδιά από τη Ρωσία», καταλήγει ο Δήμαρχος Λεμεσού.

 

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους