Απεργίες εξήγγειλαν οι υπάλληλοι της ΑΗΚ

Απεργιακά μέτρα που αρχίζουν την Τετάρτη (24/6) ανακοίνωσε το προσωπικό της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ).

Στόχος μας, σημειώνουν σε ανακοίνωση, δεν είναι η ταλαιπωρία των καταναλωτών, προς τους οποίους προκαταβολικά απολογούμαστε και ως εκ τούτου το προσωπικό της ΑΗΚ, καθ’ όλη την περίοδο των μέτρων, δεν θα προβαίνει σε διακοπές στους οικιακούς καταναλωτές για απλήρωτους λογαριασμούς.

Σε επιστολή τους προς τον Γενικό Διευθυντή της ΑΗΚ, όλες οι συντεχνίες του προσωπικού αναφέρουν ότι το προσωπικό αισθάνεται έντονα απογοητευμένο και αγανακτισμένο με τα όσα καταστροφικά προωθούνται για τον Οργανισμό και τον τόπο, με το Νομοσχέδιο για τον Περί Δημοσίων Οργανισμών και Κρατικών Επιχειρήσεων Νόμο του 2015 (ΔΟΚΕ) και το Νομοσχέδιο Περί Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού Τροποποιητικό Νόμο (ΙΙ) του 2015.

Καλούμε την Αρχή, σημειώνουν, όπως λειτουργήσει μέσα από τις συνταγματικά κατοχυρωμένες υποχρεώσεις της, για να αποτρέψει την αποδυνάμωση, την αποδόμηση και τέλος την εκποίηση της ΑΗΚ.

Σας μεταφέρουμε επίσης, αναφέρουν, την αποφασιστικότητα του προσωπικού να αγωνιστεί για την προστασία και τη διαφύλαξη του Οργανισμού, πεπεισμένοι ότι με τον αγώνα μας προασπίζουμε το συμφέρον του τόπου και της οικονομίας.

Σας πληροφορούμε, σημειώνεται, ότι από αύριο Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 το προσωπικό της ΑΗΚ εισέρχεται σε περίοδο μέτρων και δεν θα συμμετέχει σε οποιαδήποτε εργασία εκτός εργάσιμων ωρών χωρίς την έγκριση της Απεργιακής Επιτροπής ενώ θα ισχύσει αυστηρός περιορισμός του προσωπικού στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

Την Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015, μεταξύ των ωρών 08:00-10:00, προστίθεται, θα πραγματοποιηθεί δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας έξω από τους χώρους εργασίας, ως πρώτο μέτρο από μια σειρά μέτρων, τα οποία θα σας κοινοποιηθούν αργότερα. Από τη στάση εργασίας θα εξαιρεθεί το ακόλουθο προσωπικό: Εκτελεστικοί Διευθυντές ή Αναπληρωτές τους, Διευθυντές Σταθμών και Περιφερειών ή Αναπληρωτές τους, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, το προσωπικό βάρδιας των Ηλεκτροπαραγωγών Σταθμών, προσωπικό που επιλαμβάνεται βλαβών, προσωπικό που εργάζεται στα Κέντρα Αναφοράς Βλαβών (ΚΑΒ), οι επί καθήκοντι Λειτουργοί Ελέγχου Συστήματος στις Περιφέρειες, Θυρωροί / Φρουροί, όλο το προσωπικό που εργάζεται στο ΔΣΜΚ και ο Διευθυντής Λειτουργίας & Συντήρησης και Τεχν. Ηλεκτρολογίας (Προγραμματισμός Φόρτωσης Μονάδων).

Την Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015, αναφέρεται στην επιστολή προς τον ΓΔ, οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της ΑΗΚ θα συνέλθουν από κοινού για να αναλύσουν, επαναξιολογήσουν την κατάσταση και να λάβουν αποφάσεις για περαιτέρω κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων, με διευρυμένη συμμετοχή προσωπικού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών