«Η Άγκελα μαλώνει τον Τσίπρα μέσω… Αναστασιάδη»

Σίγουρα ο τίτλος που προκάλεσε τη μεγαλύτερη εντύπωση σε σχέση με την παρέμβαση Νίκου Αναστασιάδη για το ελληνικό ζήτημα, είναι αυτός της ιστοσελίδας reporter.gr. Το οικονομικού –κυρίως- περιεχομένου site γράφει: «Η Άγκελα μαλώνει τον Τσίπρα μέσω… Αναστασιάδη».

Σε σχόλιό της η ιστοσελίδα σημειώνει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έμεινε αποσβολωμένος μετά την επικοινωνία του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, η οποία ξεκαθάρισε πως δεν είναι ευχαριστημένη με τη στάση του Αλέξη Τσίπρα στις συζητήσεις για εξεύρεση κάποιας λύσης. Τονίζεται ότι το εν λόγω κείμενο δημοσιεύεται σε χώρο, όπου φιλοξενούνται στήλες και απόψεις συντακτών της ιστοσελίδας.

«Πολύ δύσκολη η κατάσταση»
Την ίδια ώρα το skai.gr το οποίο αποτελεί την ηλεκτρονική έκδοση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του ότι η Άγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε προς τον Νίκο Αναστασιάδη ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να κομίσει συγκεκριμένες προτάσεις για τα θέματα αυτά, μην κρύβοντας στον κ. Αναστασιάδη ότι «πρόκειται για πολύ δύσκολη κατάσταση».
Μάλιστα, το skai.gr αναφέρει: «Ο Κύπριος πρόεδρος κατόπιν επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους ενημέρωσε για τη συζήτησή του με την κ. Μέρκελ, ενώ πρόκειται να μιλήσει και με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ».

«Έχω κι εγώ ψηφοφόρους»
Ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Βήμα» αναφέρει σε λεπτομέρεια τι είπε η Μέρκελ στον Αναστασιάδη. Πιο συγκεκριμένα η εφημερίδα γράφει: «Έχω και εγώ ψηφοφόρους στη Γερμανία και όχι μόνον ο κ. Τσίπρας και πρέπει να τους πείσω και εγώ».

Παράλληλα, η εφημερίδα «Το Βήμα» αναφέρει: «Εν συνεχεία εξέφρασε παράπονα ότι η ίδια και μέλη της γερμανικής κυβέρνησης πέφτουν θύματα ύβρεων από την Ελλάδα και ότι αυτό πρέπει να σταματήσει ώστε να προχωρήσει ο διάλογος. Ο κ. Αναστασιάδης προσπαθούσε να μεταφέρει τις ελληνικές απόψεις περί λιτότητας κ.τ.λ., άλλα η κυρία Μέρκελ τόνισε την ανάγκη μέσα σε έναν εποικοδομητικό διάλογο να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν συμφωνία».

Απλή αναφορά στα «Νέα»
Σε ευρύτερο ρεπορτάζ αναφορικά με τις εξελίξεις του διαλόγου Ελλάδας-δανειστών η εφημερίδα «Τα Νέα» αναφέρεται στην επικοινωνία του Νίκου Αναστασιάδη με την Άγκελα Μέρκελ.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει: «Το θέμα της Ελλάδος συζήτησαν, και αντάλλαξαν απόψεις επί του ζητήματος της διαπραγμάτευσης της χώρας με τους θεσμούς ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ. Οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με πρωτοβουλία του κ. Αναστασιάδη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης».

Επέκταση του προγράμματος
Σε ρεπορτάζ το οποίο αναφέρεται σε πιθανή επέκταση του ελληνικού προγράμματος έως το τέλος του 2015, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αναφέρει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης κόμισε την πρόταση στην Άγκελα Μέρκελ, σε επικοινωνία που είχαν οι δύο αρχηγοί Κύπρου και Γερμανίας αντίστοιχα.

Μάλιστα, το «Πρώτο Θέμα» αναφέρει ότι ο κ. Αναστασιάδης μετέφερε στον κ. Τσίπρα την πρόταση για παράταση με την παρότρυνση να τη δεχτεί. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε ότι θα τη σκεφτεί, αν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκόμισε την αίσθηση ότι ο κ. Τσίπρας είναι διστακτικός στο ενδεχόμενο παράτασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις συζητήσεις που είχε ο Αναστασιάδης έγινε σαφές ότι η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων δεν ευνοεί την Ελλάδα, καθώς διαμορφώνεται μια ομάδα κρατών (10-12) που δεν θέλει παραχωρήσεις προς την Αθήνα» αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.

Ενημέρωση μέσω Twitter
Η ηλεκτορνική έκδοση της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» αναφέρεται στην επικοινωνία Αναστασιάδη-Μέρκελ δίχως περαιτέρω πληροφορίες ή σχόλια επί του θέματος.

Η «Ναυτεμπορική» αναφέρει στο εν λόγω δημοσίευμα: «Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter, κατά τη συνομιλία τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει διάλογος και να επιτευχθεί συμφωνία».

Καταληκτικά αναφέρεται: «O κ. Αναστασιάδης συνομίλησε στο τηλέφωνο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο».

Δειτε Επισης

Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα