Δημητριάδης: Η έξοδος στις αγορές επιβεβαιώνει τις θετικές προοπτικές

Θετικά αντιμετωπίζει ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων την επιτυχή έξοδο της Κύπρου στις αγορές. Μέσω ανακοίνωσης του προέδρου του Συνδέσμου, Ανδρέα Δημητριάδη, αναφέρεται: «Η έκδοση επταετούς ομολόγου στις διεθνείς αγορές και άντληση 1 δισεκατομμυρίου ευρώ επιβεβαιώνει τις θετικές προοπτικές που έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται το τελευταίο διάστημα για την κυπριακή οικονομία και αποτελεί μία ακόμη ένδειξη επιστροφής της στην ομαλότητα και τη σταθερότητα».

Παράλληλα, ο κ. Δημητριάδης συμπληρώνει: «Επισφραγίζει, επίσης, την επανάκτηση της εμπιστοσύνης της οικονομίας, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής δραστηριότητας».

Την ίδια στιγμή ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων τονίζει: «Η νέα έξοδος στις αγορές ενισχύει την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών στην κυπριακή οικονομία, σε μια περίοδο που η χώρα μας έχει περισσότερη ανάγκη από ποτέ τις ξένες επενδύσεις. Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα για την προώθηση των αναπτυξιακών έργων που προγραμματίζονται, η υλοποίηση των οποίων θα αποτελέσει καταλύτη στην προσπάθεια για οικονομική ανάκαμψη και τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας».

Καταληκτικά αναφέρεται: «Ως Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τις τελευταίες εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία. Θεωρούμε, ωστόσο, ότι το βάρος τώρα πρέπει να πέσει σε πιο στρατηγικές μεταρρυθμίσεις, όπως η πάταξη της γραφειοκρατίας και η δημιουργία ενός πιο φιλικού προς τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις περιβάλλοντος».

 

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή