Ιωάννου: Η Τρ. Κύπρου δεν επηρεάζεται από την αποχώρηση Χούρικαν

Η παραίτηση του Τζον Πάτρικ Χούρικαν ουδόλως επηρεάζει την προσπάθεια της Τράπεζας Κύπρου να διαδραματίσει αποτελεσματικά το ρόλο του στυλοβάτη της κυπριακής οικονομίας, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, Παύλος Ιωάννου.

Ο κ. Ιωάννου επιβεβαιώνει ότι σε συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη είχε εκφράσει την εκτίμηση για ενδεχόμενη αποχώρηση του κ. Χούρικαν από τη θέση του πριν το τέλος του 2015, στην οποία κατέληξε «στη βάση ανάλυσης σειράς πληροφοριών από ανοικτές πηγές (δημοσιεύσεις στον εγχώριο και ξένο τύπο, σε περιοδικά και σχετικές αναρτήσεις σε διάφορες ιστοσελίδες της Κύπρου και του εξωτερικού και άλλων συναφών δεδομένων)».

Διευκρινίζει πως «οι οποιεσδήποτε ενδεχόμενες αναφορές μου στην εν λόγω συζήτηση, σε οικονομικά θέματα αφορούσαν στις επιπτώσεις της καθυστέρησης της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις και του πλαισίου αφερεγγυότητας και στο γεγονός ότι οι καθυστερήσεις αυτές, μεταξύ άλλων, μας έφεραν εκτός μνημονιακής τροχιάς, με προφανείς αρνητικές επιπτώσεις σε όλη την οικονομία, ζητήματα που είχα θίξει σε πολλές περιπτώσεις, σε συζητήσεις και με βουλευτές όλων σχεδόν των κομμάτων».

Διατυπώνοντας τη θέση ότι ουδείς αναντικατάστατος, ο κ. Ιωάννου σημειώνει ότι δεν έχει «την αμφιβολία ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου θα εξεύρει απολύτως κατάλληλο αντικαταστάτη του αποχωρήσαντος CEO και θα συνεχίσει να διαδραματίζει αποτελεσματικά τον ρόλο του στυλοβάτη του τραπεζικού συστήματος και της αναπτυξιακής προσπάθειας, η οποία σε συνδυασμό με την απρόσκοπτη συνέχιση της εφαρμογής του Μνημονίου θα οδηγήσει την Κύπρο στην ανάπτυξη».

«Η εν λόγω προσπάθεια της Τράπεζας Κύπρου, ουδόλως επηρεάζεται από την εν θέματι παραίτηση και ούτε, προφανώς, σχετίζεται μ’ αυτήν», προσθέτει.

Καταλήγοντας ο κ. Ιωάννου επαναλαμβάνει την πεποίθησή του «ότι ο μοναδικός δρόμος για έξοδο από την κρίση είναι η πιστή εφαρμογή των μνημονιακών μας υποχρεώσεων σε ολόκληρο το εύρος των δομών της οικονομίας. Η εν λόγω πιστή εφαρμογή του μνημονίου είναι και η βασιλικότερη οδός, η άγουσα στην έξοδο από το μνημόνιο, το συντομότερο δυνατό».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μ. Χατζημανώλη: Η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας πέτυχε τον σκοπό της
ΗΠΑ: Δύο εγγεγραμμένες στην Κύπρο εταιρείες στις νέες κυρώσεις κατά Λευκορωσίας
Στο Λονδίνο σήμερα ο Νίκος Χριστοδουλίδης για προώθηση επενδύσεων
Σοβαροί κίνδυνοι για οικονομία αν κλιμακωθεί η ένταση-Οι ανησυχίες και τι φοβίζει τον επιχειρηματικό κόσμο
Με μικρή άνοδο άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
Βιώσιμο μέχρι το 2080 και δεν κινδυνεύει το ΤΚΑ-Θα πρέπει να δημιουργηθεί πραγματικό αποθεματικό
Μεταβατικές διατάξεις για προαγωγές 2024-2025 στο δημόσιο-Η πρόταση νόμου που συζητείται στη Βουλή
FDI screening: Διαφωνίες και δυστοκία συναίνεσης για το πλαίσιο ελέγχου άμεσων ξένων επενδύσεων
14ο Nicosia Economic Congress: Σκιαγράφησε το παρόν και το μέλλον της κυπριακής οικονομίας (vid)
Συναγερμός και για την οικονομία... Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη ο Κεραυνός-Καθησυχαστικές οι διαπιστώσεις