Ο Συλλούρης λέει ότι γνώριζε για την αποχώρηση Χούρικαν

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε πως γνώριζε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Τζον Χούρικαν θα υπέβαλλε την παραίτηση του, αφού όπως αποκάλυψε πριν δύο περίπου μήνες και μιλώντας με τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο, Παύλο Ιωάννου, του είπε ότι εκτιμά ότι πριν από το τέλος του 2015 ο κ. Χούρικαν θα αποχωρήσει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για τη λειτουργία της οικονομίας και της Τράπεζας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Συλλούρης είπε ότι “επειδή το θέμα της παραίτησης Χούρικαν μπορεί να μην είναι εντελώς προσωπικό, όπως παρουσιάστηκε, θέλω να αποκαλύψω ότι πριν δύο περίπου μήνες,  μιλώντας με τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο, μου είπε ότι εκτιμά ότι πριν από το τέλος του 2015 ο κ. Χούρικαν θα αποχωρήσει, μέσα από εκτιμήσεις της λειτουργίας της οικονομίας και της Τράπεζας”.

“Ο Παύλος Ιωάννου μου έκανε αυτή την πρόβλεψη, την οποία με τις εξελίξεις, θεωρώ ότι δεν δικαιούμαι να την αφήσω για προσωπικούς μου λόγους και προσωπική μου γνώση μόνο και πρέπει να το δώσω στη δημοσιότητα”, είπε.

Όπως είπε ο κ. Ιωάννου του έκανε κάποιες αναλύσεις, μέσα από συζητήσεις που είχαν, για προβληματισμούς που του χρειάζονταν για περαιτέρω ζητήματα, τις οποίες σε αυτό το στάδιο δεν θέλει να δώσει στη δημοσιότητα, αλλά από την άλλη πρόσθεσε, δεν μπορεί να δεχθεί ότι η παραίτηση -εφόσον κάποιοι μπορούσαν να το προβλέψουν στη βάση αναλύσεων- ήταν καθαρά για προσωπικούς λόγους.

“Θέλω”, σημείωσε, “να προβληματίσω για αυτό, ως επίσης νομίζω ότι θα πρέπει να πάμε πίσω, για να αναλύσουμε κάποια πράγματα”.

Κληθείς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη λειτουργία της Τράπεζας Κύπρου, ο κ. Συλλούρης είπε: “Σε αυτό το στάδιο δεν θέλω να πω την ανάλυση. Μπορεί ο ίδιος ο κ. Ιωάννου να το αναλύσει αν θέλει. Έχω τη σύμφωνο γνώμη του να το δώσω στη δημοσιότητα. Εξάλλου, θεωρώ ότι κάποια ζητήματα δεν είναι τόσο προσωπικά όσο φαίνονται”.
 
Ερωτηθείς για την παραίτηση Χούρικαν, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης είπε πως δεν είναι μια θετική είδηση, προσθέτοντας ότι “το τραπεζικό σύστημα, μετά και τη ψήφιση του πλαισίου αφερεγγυότητας, μπαίνει σε ένα πιο θετικό ορίζοντα και αυτή η εξέλιξη πισωγυρίζει κάπως τα πράγματα”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους